Dacă ai o idee, o propunere sau o nelămurire, le așteptăm la:

Lotul Național al României la Campionatul Mondial de Dezbateri

null

Încă din anul 1999, o echipă formată din 5 tineri debateri, un antrenor și un arbitru participă la Campionatul Mondial de Dezbateri – World Schools Debating Championship (WSDC), cea mai prestigioasă competiție, la nivel mondial, în acest domeniu.

 

În fiecare an, liceeni din cluburile de dezbateri din întreaga țară parcurg o serie de etape pentru a ajunge să reprezinte România și să lupte, ca delegație, pentru titlul de campioană mondială în dezbateri.

Cel mai probabil veți auzi de Naționali și în următorii ani. Ei sunt avocații de mâine. Speakerii motivaționali. Oamenii de comunicare. Și poate, de ce nu, noua generație de politicieni. Au în față un an plin de provocări. Pentru unele dintre ele se pregătesc, cu ajutorul trainerilor, cu argumente și cazuri. Pentru altele, au nevoie de susținere – financiară și nu numai – de la cât mai multă lume.

 

Ei prezintă cazuri. Și ne reprezintă pe fiecare dintre noi. Ei nu poartă crampoane ci… papioane. Și totuși cine sunt? Ce fac? Și, mai important, cum îi poți susține să continue.

Etapele selecției Lotului Național de Dezbateri

ETAPA I – Selecția națională – În cadrul acestei etape participă aproximativ 50 liceeni (care nu sunt în an terminal), debateri în cluburile din întreaga țară

  • Prima selecție constă în evaluarea de către o comisie formată din arbitri, traineri și debateri cu experiență a CV-ului și a unui discurs filmat al fiecărui aplicant.
  • Ulterior se organizează o selecție live a celor rămași în competiție. Aceasta are loc în cadrul unui eveniment organizat în București ce constă în 2 zile pline de meciuri de debate în care toți cei selectați pentru această etapă sunt mixați în echipe pentru a se identifica mixul potrivit pentru Campionatul Mondial

ETAPA II – Antrenarea Lotului extins

Cei 9 debateri selectați în urma primei etape încep antrenamentele intensive cu o echipă formată din 2-3 traineri. Pregătirea lor constă și în multiple participări la competiții internaționale de dezbateri, menite să rodeze echipa și să cristalizeze cea mai potrivită formulă a acesteia.

ETAPA III – Finalizarea echipei&participarea la WSDC

În urma unei monitorizări constante a activității competiționale și a capacității de relaționare în interiorul lotului extins, trainerii selecționează cei 5 membri ai echipei care participă Campionatul Mondial. Echipa împreună cu antrenorul principal și cu un Team Manager petrec aproximativ 2 săpămâni în țara gazdă a ediției, unde dezbat pe parcursul celor 8 runde pentru a-și câștiga locul pe podium în fața tuturor celorlalte loturi participante.

Despre WSDC

World Schools Debating Championship (WSDC) este competiţia de top la nivel mondial în domeniul dezbaterilor. Fiecare ţară poate participa cu o echipă ce se luptă pentru titlul de Campion mondial. Ediția din 2017 se desfășoară în Bali, Indonezia, în perioada 1-11 august iar echipa care va participa din partea României va avea în componență 5 membri.

Premii obținute

Ajută-ne să #FacemValuri pentru Lotul Național 2017

banner-website

NEWSLETTER abonează-te

Primește newsletterul nostru