Dacă ai o idee, o propunere sau o nelămurire, le așteptăm la:

Resurse

RESURSE TEXT

În această secțiune se regăsesc manuale, ghiduri, broșuri, planuri de lecții.

Materialele din această secțiune pot servi următoarelor activități:

 • predarea opționalului de debate

  aceste materiale sunt dedicate, în principal, cadrelor didactice care predau disciplina opțională DOR, însă pot servi drept resurse utile inclusiv în activitatea la clubul de dezbateri unde pot fi folosite atât de instructori cât și de debateri
  ????‍????????????

 • predarea cu metode deliberative

  aceste materiale sunt dedicate, în principal, cadrelor didactice care își doresc să predea orele lor de specialitate (dar și de dirigenție) utilizând metode deliberative; materialele pot servi drept resurse utile inclusiv în activitatea la clubul de dezbateri unde pot fi folosite de instructori
  ????‍????????

 • deschiderea unui club de dezbateri

  aceste materiale sunt dedicate, în principal, instructorilor de club (studenți sau cadre didactice) care coordonează și desfășoară voluntar activități de debate în cadrul unui club
  ????‍????????

Deschiderea unui club de dezbateri

Resurse pentru recrutare și activitatea de training
Resurse pentru antrenamentele la club

This lesson plan has been created as part of Empowering Youth To Debate Across Europe a project developed with the support of the Erasmus+ programme of the European Union.

The following lesson plan is the result of the joined effort of an international team of trainers. Their focus is to improve quality of debate training. Therefore, an important part of this endeavour is the feedback users provide.
PLEASE HELP MAKE THE PLANS BETTER FOR EVERYONE AND PROVIDE FEEDBACK IF YOU USE THIS TRAINING PLAN here:
https://goo.gl/forms/uZ0uaIu8o0UIKAFz1

RESURSE GRAFICE

Materialele din această secțiune au fost elaborate în cadrul „Taberei de leadership pentru profesori și instructori de dezbateri” – ediția 2018, un proiect realizat Împreună cu LIDL pentru un viitor mai bun și susținut de Romanian American Foundation.

Design: ENDORFILMS (Flavia Negoescu)

În această secțiune se regăsesc postere și cartonașe.

Materialele din această secțiune pot servi în activitatea la clasă, la disciplina opțională, la întâlnirile de club sau în activitatea competițională pentru clarificarea unor noțiuni teoretice și practice specifice dezbaterilor academice.

????‍????????????

 • Modelul de argumentare SEXI

 • Mituri despre debate

 • Formatul de dezbateri „World Schools”

Modelul de argumentare SEXI

Informațiile din aceste materiale trec în revistă caracteristicile principale ale unuia dintre cele mai populare modele folosite pentru elaborarea de argumente.

 

Atât posterul cât și cartoanele informative pot fi utilizate în format electronic dar pot fi descărcate și la rezoluție mare pentru a fi tipărite și folosite fizic.

Mituri despre debate

Informațiile din aceste materiale trec în revistă principalele mituri existente în practica dezbaterilor academice din România și varianta corectă a informației.

 

Atât posterul cât și cartoanele informative pot fi utilizate în format electronic, dar pot fi descărcate și la rezoluție mare pentru a fi tipărite și folosite fizic.

Formatul de dezbateri „World Schools”

Informațiile din aceste materiale trec în revistă caracteristicile formatului de dezbateri academice „World Schools”, practicat în România în cluburile de debate și în circuitul competițional dedicate liceenilor.

 

Atât posterul cât și cartoanele informative pot fi utilizate în format electronic, dar pot fi descărcate și la rezoluție mare pentru a fi tipărite și folosite fizic.

RESURSE VIDEO

În această secțiune se regăsesc tutoriale video, meciuri demonstrative, videoclipuri educaționale.

 

Materialele din această secțiune pot servi în activitatea la clasă, la disciplina opțională, la întâlnirile de club sau în activitatea competițională pentru a oferi o perspectivă practică.

????‍????????????

 • resurse elaborate în cadrul proiectului „Building Arguments”

 • resurse elaborate în cadrul proiectului „Tabăra de leadership pentru profesori și instructori de dezbateri”

Tutoriale „Building Arguments”

Aceste materiale au fost realizate în cadrul proiectului BUILDING ARGUMENTS – Consolidarea asociațiilor de dezbateri din România, un proiect care a reușit să întărească rețeaua de asociații de debate și să pregătească profesorii și instructorii de club pentru a folosi debate-ul ca instrument educațional în club sau la clasă.

Dezbateri Model „Tabăra de leadership”

Aceste materiale au fost realizate în cadrul proiectului TABĂRA DE LEADERSHIP pentru instructori și profesori de dezbateri, ediția 2018 un proiect care în 3 ediții a reușit să pregătească 300 de cadre didactice cu și fără experiență în dezbateri pentru a folosi la clasă metode pedagogice deliberative.

Proiectul este realizat Împreună cu LIDL pentru un viitor mai bun și susținut de Romanian American Foundation.
Filmare, editare&Montare: ENDORFILMS (Flavia Negoescu)

DEBATABASE

În această secțiune se regăsește o bază de date de 200 de moțiuni de dezbateri în limba română

 

Materialele din această secțiune pot servi în activitatea la clasă, la disciplina opțională, la întâlnirile de club sau în activitatea competițională pentru exersarea dezbaterilor pe teme (moțiuni) de actualitate din domenii de activitate extrem de diverse.

????‍????????????