Şcoala de azi ne pregăteşte pentru viaţă

Argumentul 1: Cultură generală
Şcoala de astăzi îşi propune sa aprofundeze numeroase materii precum istoria, geografia, fizică sau chimia. Toate aceste materii sunt materii care ulterior vor fi folositoare, atât pentru orientarea într-o carieră cât şi pentru imbogartirea culturii generale. Astfel, chiar dacă individul nu urmează o carieră în domeniul IT, cunoaşterea unor noţiuni de baza în progranare îl va ajuta mai departe la nivel e cultură generală.
Argumentul 2: Interacţiuni sociale
În şcoală elevii leagă prietenii, învăţa sa comunice şi învăţa lecţii preţioase care le vor fi de folos în viaţă. Astfel, şcoala de astăzi pune accent pe creerea unor indivizi sociabili, care sa poată sa se integreze mai departe în societate, sa lucreze cu toate tipurile de persoane întâlnite şi sa se muleze pe nivelul de înţelegere a fieacruia. Astfel, şcoala de astăzi favorizează socializarea.

Argumentul 1: Relevanţa materiilor
De multe ori elevii nu sunt interesaţi în toate materiile studiate, astfel încât ei uită orice informaţie care nu corespunde cu interesele lor viitoare pe baza cărora îşi vor construi o carieră. Astfel, şcoala nu îi ajută sa devină indivizi care posedă cunostiinte aprofundate în domeniul în care vor sa lucreze şi le investeşte timpul într-un mod care nu îi va avantaja pe viitor, deoarece aceştia nu vor avea timp sa studieze aprofundat materia dorită şi nici nu vor folosi cunostiintele pe care le-au acumulat iar în timp le vor uita.
Argumentul 2: Interacţiuni controlate
Interacţiunile din şcoli sunt unele controlate, unde elevii nu pot sa îşi exprime punctele de vedere în mod liber iar aceştia trebuie sa urmeze unele reguli foarte stricte. Astfel, acest mediu nu seamănă cu cel real, în care fiecare om este liber atât sa îşi formeze o opinie cât şi sa o verbalizeze. De cele mai multe ori elevii ies din şcoală ştiind doar cum sa repete după profesori fără sa cunoască în profunzime cum sa îşi exprime sau sa îşi formeze propriile opinii, iar acest lucru le est edetrimental pe viitor.

Referințe