Dacă ai o idee, o propunere sau o nelămurire, le așteptăm la:

Susțin dezbaterile

Dacă ai încredere în generația de mâine și în independența pe care trebuie să învețe să și-o exercite, avem nevoie de susținerea taMai jos poți găsi modalități în care te poți implica pentru a ne ajuta să răspândim, în cât mai multe contexte valorile asociate debate-ului:

SUSȚINERE FINANCIARĂ

Putem continua să dăm o voce generației tinere doar dacă avem și susținerea ta. Dacă ai ajuns până aici înseamnă că îți dorești să ne susții, iar pentru asta îți suntem extrem de recunoscători. Mai jos poți alege modalitatea de donație online care ți se potrivește cel mai bine:

  • Donație singulară

De aici poți introduce tu o sumă pe care să o donezi. Donația se înregistrează o singură dată. Sumele sunt procesate de Pay Pal (deci aprte din suma donată ajunge comision la procesator) și sunt în Euro.

  • Donație recurentă

Alege una dintre variantele de donații de mai jos. Suma selectată este retrasă în fiecare lună din contul tău. Sumele sunt procesate de Pay Pal (deci aprte din suma donată ajunge comision la procesator) și sunt în Euro. Denumirile opțiunilor sunt pentru a-ți oferi o perspectivă asupra lucrurilor pe care le putem face dacă tu decizi să ne donezi în fiecare lună respectiva sumă.

Donatia mea lunara
Infographic pt website_despre debateri_pt transfer

Cea mai simplă metodă prin care poți dona pentru proiectele și beneficiarii noștri este prin transfer bancar.

 

Contul nostru este: RO29RNCB0084010773330001, deschis la Banca Comercială Română, sucursala Mihai Bravu, București

 

Beneficiar: Asociatia Romana de Dezbateri Oratorie si Retorica (ARDOR)

 

Dacă ai vrea să fii alături de noi pe termen mai lung, poți seta inclusiv o plată recurentă către noi. Ai control total asupra perioadei și sumei și poți face setările foarte simplu din orice cont de internet banking. Suntem la un telefon (0724.17.17.89) sau un e-mail (contact@ardordebate.rog) distanță dacă ai nevoie de ajutor pentru a face aceste setări.

Infographic pt website_despre arbitri pt alumni

Cu ajutorul Asociației pentru Relații Comunitare, am dezvoltat un sistem de strângere de fonduri prin intermediul completării unor Mandate de Debit Direct.

 

Scrie-ne sau contactează-ne telefonic și putem stabili o întâlnire în cadrul căreia te vom ajuta să completezi un MDD.

Infographic pt website_despre profesori pt 2%

Până la 2% din impozitul anual pe veniturile din salarii și din pensii dar și din venituri obținute din alte surse (PFA, freelancer) poate fi redirecționat pentru susținerea entităților nonprofit.

Suma aferentă nu reprezintă o donație sau o sponsorizare întrucât aceasta este deja achitată către stat, depunerea formularului fiind doar o modalitate de a opta cum vor fi cheltuiți acești bani.

Data limită de depunere a formularelor: 25 mai 2018

PAȘII CARE TREBUIE URMAȚI SUNT:

  1. Descărcarea formularului (apăsând pe unul dintre butoanele de mai jos) și tipărirea sa
  2. Completarea formularului: există o serie de informații precompletate (anul, datele de înregistrare ARDOR) însă va trebui ca informațiile personale să le completați dumneavoastră
  3. Depunerea formularului: se realizează personal la sediul ANAF, prin poștă cu confirmare de primire sau online prin serviciul Spațiul Privat Virtual (pus la dispoziție de ANAF)

Pasul 1: descărcarea&tipărirea
apăsați butonul de mai sus și formularul se va deschide într-o pagină nouă după care va putea fi salvat (cu click dreapta și Save As) și apoi tipărit (pentru depunerea fizică în 2 exemplare – unul pentru a fi păstrat cu numărul de înregistrare de la ANAF și celălalt pentru a fi depus).

Pasul 2: completarea
vă rugăm completați (de mână sau electronic) cu foarte mare atenție cu datele de identificare (pct. I), tipul de venit și semnătura. Restul rubricilor nu este obligatoriu să fie completate. Daca nu cunoașteți suma corespunzătoare a 2% din impozit, puteți lăsa căsuța necompletată (deoarece Organul fiscal competent are obligația calculării, reținerii și plăţii sumei reprezentând până la 2% din impozitul datorat). Pentru informații detaliate despre completarea acestui formular, puteți consulta anexa informativă de la finalul documentului descărcat.

Pasul 2: depunerea
Cererea se poate depune direct la registratura organului fiscal, prin poștă, prin scrisoare recomandată, cu confirmare de primire, sau prin mijloace electronice de transmitere la distanță, potrivit legii (inclusiv prin Spațiul Privat Virtual – serviciul pus la dispoziție de ANAF) 

Pasul 1: descărcarea&tipărirea
apăsați butonul de mai sus și formularul se va deschide într-o pagină nouă după care va putea fi salvat (cu click dreapta și Save As) și apoi tipărit (pentru depunerea fizică în 2 exemplare – unul pentru a fi păstrat cu numărul de înregistrare de la ANAF și celălalt pentru a fi depus).

Pasul 2: completarea
vă rugăm completați cu foarte mare atenție toate capitolele aferente tipului de venit obtinut. Daca nu cunoașteți suma corespunzătoare a 2% din impozit, puteți lăsa căsuța necompletată (deoarece Organul fiscal competent are obligația calculării, reținerii și plăţii sumei reprezentând până la 2% din impozitul datorat). Pentru informații detaliate despre completarea acestui formular, puteți consulta anexa informativă de la finalul documentului descărcat dar și ghidul de completare disponibil aici.

Pasul 2: depunerea
D200 se depune, împreună cu anexele completate, dacă este cazul, în format hârtie, direct la registratura organului fiscal sau la oficiul poștal, prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire ori prin celelalte metode prevăzute de lege. Declarația poate fi depusă și prin mijloace electronice de transmitere la distanță: prin intermediul serviciului Spațiu Privat Virtual sau utilizând serviciul de depunere declarații on-line, existent pe portalul e-guvernare.ro.

Infographic website_pentru companii cu teme

Conform Legii Sponsorizării şi Codului Fiscal, companiile plătitoare de impozit pe profit pot direcţiona, sub formă de sponsorizare, până la 20% din impozitul pe profit către organizaţii neguvernamentale. Dacă valoarea sponsorizării nu depăşeşte 0,5% din cifra de afaceri, întreaga sumă a sponsorizării se deduce din impozitul pe profit de plată. Începând din 2018, această prevedere se aplică doar acelor societăți comerciale care au o cifră de afaceri de peste 1 milion de euro.

Procedura este foarte simplă: dacă ai o companie care întrunește criteriile de mai sus și dorești să susții activitățile noastre, poți să completezi un contract de sponsorizare pe suma aferentă. Ne vedem să îl semnăm și ne asigurăm că plata se realizează până la finalul anului. Această redirecționare nu presupune nicio cheltuială suplimentară din partea companiei: tu te alegi cu o deducere a sumei din impozit iar noi putem să ne continuăm proiectele care îi ajută pe viitorii adulți să devină mai responsabili și mai independenți. Poți descărca contractul de aici:

MULȚUMIM!

NEWSLETTER abonează-te

Primește newsletterul nostru