Instructori de Dezbateri 2.0

Dezbaterile continuă să aducă împreună oameni pasionați, ce vor să fie mai buni, ca să poată face bine mai departe. Aceasta este povestea sutelor de instructori de dezbateri academice din România care, săptămână de săptămână, vin cu drag la clubul de debate pentru a putea să învețe zeci de elevi cum să fie mai persuasivi, cum să își exprime ideile clar și structurat și cum să vorbească în fața audiențelor diverse.

 

Anual, mai mult de 150 de studenți si profesori își asumă rolul dificil de instructor de club de dezbateri. Câteodată insuficiența resurselor (de timp, de disponibilitate, de schimb a bunelor practici) poate conduce la o pregătire nu atât de optimă a viitorilor traineri. Ceea ce aduce cu sine anumite dezavantaje: pentru că unele cunoștințe nu sunt împământenite la nivelul trainerilor, transmiterea lor către debateri devine greoaie și lacunară.

Ne propunem să instruim 50 de instructori, profesori și studenți, pentru a putea să transmită cunoștințele pe care le-au dobândit și să ofere training și mai bun pentru alți 500 de elevi. Vom organiza o tabără de training pentru aceștia și îi vom „înarma” atât cu informații despre formatul de dezbateri și pedagogie cât și despre educație civică și democratică.

 Ce va viza proiectul „Instructori de Dezbateri 2.0”?

Ne dorim ca instructorii, mai ales cei la început de drum și cu mai puțină experiență, să poată beneficia de resursele necesare pregătirii lor. Ne vom concentra pe a facilita învățarea instructorilor (studenți și profesori) și, indirect, pe impactul pozitiv asupra elevilor cărora le vor fi mentori.

Proiectul ajută aducând avantaje precum:

Dacă sunt studenți – cresc sansele lor de angajare ulterioară (abilitățile de training/pedagogie sunt valorizate în companii) – crește stima de sine

Dacă sunt profesori – crește abilitatea lor de a relaționa și cu elevii de la ore, ceea ce le sporește abilitatea profesională – crește stima de sine  

Dacă sunt cei 500 elevi din cluburile de debate ale celor 50 de instructori – Cresterea cunoștințelor civice îi ajută să ‘navigheze’ viața de adult și să contribuie la creșterea democrației în comunitățile locale

Activitate DataLocație
Înscrierea în proiect15 Iulie - 1 August 2020Online
Tabăra Online de Dezbateri și Democrație

10 - 14 August 2020Platforma Zoom
Feedback și interviuri cu participanții14 August - 15 SeptembrieOnline
Evaluarea proiectuluiOngoingîn cele 50 de cluburi de dezbateri

Prezentul proiect este finanțat de către Raiffeisen Bank prin programul de grant-uri „Raiffeisen Comunități”.

Raiffeisen Comunități” este un concurs de granturi pentru organizații neguvernamentale și instituții de învățământ, prin care Raiffeisen Bank finanțează proiecte comunitare de educație financiară, educație profesională, educație antreprenorială și educație civică.