Lotul național de dezbateri la WSDC 2017

World Schools Debating Championship (WSDC) este competiţia de top la nivel mondial în domeniul dezbaterilor. Fiecare ţară poate participa cu o echipă ce se luptă pentru titlul de Campion mondial.

Ediția din 2017 se desfășoară în Bali, Indonezia, în perioada 1-11 august iar echipa care va participa din partea României va avea în componență 5 membri.

 Palmares competițional

Ca parte a pregătirii pentru Campionatul Mondial, echipa participă la o serie de competiții prestigioase de dezbateri. Până în prezent, ei au înregistrat următoarele reușite:

  • Central Open București 2016: locul I și au dominat topul celor mai buni zece vorbitori
  • Campionatului European de Dezbateri 2016 (Hamburg): locurile al II-lea și al III-lea; unul dintre membrii echipei a câștigat locul al III-lea la categoria cel mai bun vorbitor ESL (categorie care cuprinde toți vorbitorii care studiază în limba engleză dar nu sunt nativi).

Componența echipei

Delegația României la Campionatul Mondial de Dezbateri din 2017 este formată din 5 membri. Faceți cunoștință cu Naționalii:
null

Călin Biberea

Colegiul Național „Grigore Moisil”, Timișoara

El e Călin. Desenează ca să se relaxeze. Dar mai important este că e unul dintre membrii Lotului Național de Dezbateri. Și că are nevoie de sprijinul tău pentru a spune „credem că” și la Campionatul Mondial de Dezbateri Academice.

null

Miruna Cozianu

Colegiul Național „Emil Racoviță”, Iași

Ea e Miruna. Se trezește greu de dimineață. Dar mai important este că e unul dintre membrii Lotului Național de Dezbateri. Și că are nevoie de sprijinul tău pentru a continua să adauge ore la totalul pe care l-a petrecut deja jucând.

null

Roxana Cîșleanu

Colegiul Național „Sfântul Sava”, București

Ea e Roxana. Nu prea îi place să călătorească cu avionul. Dar mai important este că e unul dintre membrii Lotului Național de Dezbateri. Și că are nevoie de sprijinul tău pentru a își învinge teama de zburat în continuare în scopuri dezbătătoricești.

null

Smaranda Moroșanu

Colegiul Național Iași

Ea e Smaranda. Vorbește cu pisica ei. Dar mai important este că e unul dintre membrii Lotului Național de Dezbateri. Și că are nevoie de sprijinul tău pentru a aduna și mai multe meciuri de debate.

null

Teodora Munteanu

Colegiul Bilingv „George Coșbuc”, București

Ea e Teo. A reușit să scape de frica de vorbit în public. Dar mai important este că e unul dintre membrii Lotului Național de Dezbateri. Și că are nevoie de sprijinul tău pentru a continua să să demonstreze că își poate controla emoțiile în fața unui public.

Din Lotul Național extins au mai făcut parte:

MARA CROITORU, Colegiul Național Petru Rareș, Suceava

Mănâncă câte un avocado pe zi. Dar mai important este că e unul dintre membrii Lotului Național de Dezbateri. Și că are nevoie de sprijinul tău pentru a continua să adauge ore la totalul pe care l-a petrecut deja pregătindu-se pentru Campionatul Mondial de Dezbateri Academice

RADU SUCIU, Colegiul Național „Grigore Moisil”, Timișoara

Îi plac cartofii prăjiți cu jeleu. Dar mai important este că e unul dintre membrii Lotului Național de Dezbateri. Și că are nevoie de sprijinul tău pentru ca a 7-a semifinală în care ajunge să fie cea de la Campionatul Mondial de Dezbateri Academice.

PETRE DRĂGHICI, Colegiul Național „Mihai Viteazul”, Ploiești

Cântă în duș. Dar mai important este că e unul dintre membrii Lotului Național de Dezbateri. Și că are nevoie de sprijinul tău pentru a continua să adauge ore la totalul pe care l-a petrecut deja jucând.

TEODOR IANCU, Colegiul Național „Costache Negruzzi”, Iași

Îi plac discuțiile lungi și explorative. Dar mai important este că e unul dintre membrii Lotului Național de Dezbateri. Și că are nevoie de sprijinul tău pentru a adăuga la numărul de discursuri în fața unei audiențe.

Antrenorii

Echipa este pregătită de o echipă de traineri cu experiență în dezbateri. Aceștia sunt:
null

Șerban Pitic

Antrenor Principal

Și-a început cariera în dezbateri și public speaking încă de pe băncile liceului, când a participat la numeroase competiții naționale și internaționale, inclusiv Campionatul Mondial de Debate. Printre rezultatele sale se numără chiar titlurile de campion Oxford IV si SOAS IV (Londra), precum și prezența în finala campionatului mondial de dezbateri pentru studenți din 2013.

Din 2007, Șerban se ocupă de training în domeniul dezbaterilor, comunicării și persuasiunii, livrând peste 100 de training-uri și workshop-uri către elevi, studenți și profesori, pe teme legate de public speaking, gândire critică și dezbateri.

null

Laura Drăgoi

Antrenor Asistent

Dublă participantă la Campionatul Mondial de Dezbateri Academice (WSDC) in Scoția (2011) si Africa de Sud (2012), campioană Bucharest Cup 2014, finalistă ESL (English as a second language) la Oxford IV 2014 și campioană ARGO Open 2012, Laura este unul din cei mai implicați membrii din mișcarea de dezbateri din Romania. Actual, Laura este antrenor asistent al lotului Național pentru Campionatul Mondial de Dezbateri Academice.

null

Andrei Olaru

Antrenor Asistent

Masterand la SNSPA si absolvent al ASE, Andrei (Dexter) Olaru face debate de 8 ani. Dupa ce a fost si el 3 ani in echipa Nationala si-a zis sa dea si inapoi, fiind deja a doua oara assistant coach al echipei.

null

Cosmin Tenie

Antrenor Asistent Junior

Cosmin face dezbateri din 2013, când era în clasa a noua. În ultimii 3 ani el a participat la peste 30 de turnee naționale și internaționale, reușind ca în ultimul an să câștige Forumul Național de Dezbateri Academice. Începând cu toamna anului 2016, Cosmin este student la Academia de Studii Economice și antrenor asistent al echipei naționale.

null

Simona Mazilu

Arbitru, reprezentant al României în consiliul WSDC

Doamna profesor este instructor, arbitru și formator de instructori de debate, este co-autor al primului Manual de Dezbateri Academice din România (1999). Din 2006 până în prezent, a reprezentat România ca arbitru internațional la Campionatele din Țara Galilor, Coreea de Sud, Grecia, SUA, Qatar, Scoția, Africa de Sud, Turcia.

Ajută-ne să #FacemValuri pentru Lotul Național 2017

banner-website