Dacă ai o idee, o propunere sau o nelămurire, le așteptăm la:

Susțin dezbaterile

Dacă ai încredere în generația de mâine și în independența pe care trebuie să învețe să și-o exercite, avem nevoie de susținerea taMai jos poți găsi modalități în care te poți implica pentru a ne ajuta să răspândim, în cât mai multe contexte valorile asociate debate-ului:

SUSȚINERE FINANCIARĂ

Putem continua să dăm o voce generației tinere doar dacă avem și susținerea ta. Dacă ai ajuns până aici înseamnă că îți dorești să ne susții, iar pentru asta îți suntem extrem de recunoscători. Mai jos poți alege modalitatea de donație online care ți se potrivește cel mai bine:

 • SUSȚIN DEZBATERILE PRINTR-O DONAȚIE UNICĂ

Această donație ne poate ajuta punctual pentru a completa bugetul unei competiții de dezbateri, pentru a acoperi o parte din costurile de formare ale unui profesor sau pentru a completa realizarea unui material educațional.

O donație unică poate avea o valoare predefinită sau cu una stabilită de tine.

 • SUSȚIN DEZBATERILE PRINTR-O DONAȚIE RECURENTĂ

O donație recurentă poate face o diferență semnificativă pe termen mediu și lung, putând contribui chiar la acoperirea unora dintre costurile salariale pentru echipa noastră administrativă sau la implementarea unui proiect.

O donație lunară/recurentă poate avea o valoare predefinită sau una stabilită de tine).

 • DONAȚIE ÎN LEI (EUPLĂTESC)

[EUPLATESCDONATIONFORM]

Această donație va fi realizată online cu card bancar prin EuPlatesc (Visa/Maestro/Mastercard). Pentru plățile prin card bancar nu este perceput nici un comision!

 • La alegerea acestei metode de plată este necesar să completați un formular cu informațiile despre cardul dumneavoastră în pagina securizată a procesatorului de plăți.
 • Plățile cu carduri de credit/debit emise sub sigla Visa si MasterCard (Visa/Visa Electron si MasterCard/Maestro)
  se efectuează prin intermediul sistemului “3-D Secure” elaborat de organizațiile care asigură tranzacțiilor on-line același nivel de securitate ca cele realizate la bancomat sau în mediul fizic, la comerciant.
 • “3-D Secure” se asigură în primul rând că nici o informație legată de cardul dumneavoastră nu este transferată sau stocată, la nici un moment de timp, pe serverele magazinului sau pe serverele procesatorului de plăți, aceste date fiind direct introduse în sistemele Visa și MasterCard.
 • DONAȚIE ÎN EURO (PAY PAL)

Momentan, donațiile recurente în euro pot fi realizate doar în varianta de plată DONATE WITH PAYPAL (din cauza unei restricții a procesatorului de plăți).

 • Alege una dintre sumele disponibile de pe pagina PayPal către care vei fi redirecționat/ă.
 • Poți alege o sumă predefinită sau o sumă aleasă de tine. Poți, de asemenea, alege dacă vrei ca donația să se realizeze o singură dată sau recurent, în fiecare lună.
 • Sumele sunt procesate de Pay Pal (deci parte din suma donată ajunge comision la procesator) și sunt în Euro.
Infographic pt website_despre debateri_pt transfer

Cea mai simplă metodă prin care poți dona pentru proiectele și beneficiarii noștri este prin transfer bancar.

 

Contul nostru este: RO29RNCB0084010773330001, deschis la Banca Comercială Română, sucursala Mihai Bravu, București

 

Beneficiar: Asociatia Romana de Dezbateri Oratorie si Retorica (ARDOR)

 

Dacă ai vrea să fii alături de noi pe termen mai lung, poți seta o plată recurentă către noi. Ai control total asupra perioadei și sumei și poți face setările foarte simplu din orice cont de internet banking. Suntem la un telefon (0724.17.17.89) sau un e-mail (contact@ardordebate.rog) distanță dacă ai nevoie de ajutor pentru a face aceste setări.

Această donație ne poate ajuta punctual pentru a completa bugetul unei competiții de dezbateri, pentru a acoperi o parte din costurile de formare ale unui profesor sau pentru a completa realizarea unui material educațional.

O donație unică poate avea o valoare predefinită sau cu una stabilită de tine.

O donație recurentă poate face o diferență semnificativă pe termen mediu și lung, putând contribui chiar la acoperirea unora dintre costurile salariale pentru echipa noastră administrativă sau la implementarea unui proiect.

O donație lunară/recurentă poate avea o valoare predefinită sau una stabilită de tine).

Infographic pt website_despre profesori pt 2%

Până la 2% din impozitul anual pe veniturile din salarii și din pensii dar și din venituri obținute din alte surse (PFA, freelancer) poate fi redirecționat pentru susținerea entităților nonprofit.

Suma aferentă nu reprezintă o donație sau o sponsorizare întrucât aceasta este deja achitată către stat, depunerea formularului fiind doar o modalitate de a opta cum vor fi cheltuiți acești bani.

Data limită de depunere a formularelor: 15 martie 2018

PAȘII CARE TREBUIE URMAȚI SUNT:

 1. Descărcarea formularului (apăsând butonul de mai jos) și tipărirea sa
 2. Completarea formularului: există o serie de informații precompletate (anul, datele de înregistrare ARDOR), însă va trebui ca informațiile personale să le completați dumneavoastră
 3. Depunerea formularului se realizează:
  •  personal la sediul ANAF;
  • prin poștă cu confirmare de primire;
  • online prin serviciul Spațiul Privat Virtual (pus la dispoziție de ANAF) [momentan nu au fost aduse la zi declaratiile online pentru anul 2018];
  • dacă preferați să ne trimiteți nouă formularul completat, ne putem ocupa noi de depunere.

Realizez venituri din activități independente

Dacă realizezi venituri din declarații independente, poți redirecționa 2% din impozitul anual pentru susținerea entităților nonprofit conform legii.

La completarea Declarației unice la Secțiunea 6, bifează caseta  Susţinerea unei entităţi nonprofit/unităţi de cult și apoi completează cu următoarele date:

Cod de identificare fiscală a entităţii nonprofit / unităţii de cult: 11216680
Denumire entitate nonprofit/unitate de cult: Asociația Română de Dezbateri, Oratorie și Retorică
Cont bancar (IBAN): RO29RNCB0084010773330001

Realizez venituri din salarii sau pensii

Pasul 1: descărcarea&tipărirea
apăsați butonul de mai sus și formularul se va deschide într-o pagină nouă după care va putea fi salvat (cu click dreapta și Save As) și apoi tipărit (pentru depunerea fizică în 2 exemplare – unul pentru a fi păstrat cu numărul de înregistrare de la ANAF și celălalt pentru a fi depus).

Pasul 2: completarea
vă rugăm completați (de mână sau electronic) cu foarte mare atenție cu datele de identificare (pct. I), tipul de venit și semnătura. Restul rubricilor nu este obligatoriu să fie completate. Daca nu cunoașteți suma corespunzătoare a 2% din impozit, puteți lăsa căsuța necompletată (deoarece Organul fiscal competent are obligația calculării, reținerii și plăţii sumei reprezentând până la 2% din impozitul datorat). Pentru informații detaliate despre completarea acestui formular, puteți consulta anexa informativă de la finalul documentului descărcat.

Pasul 3: depunerea
Cererea se poate depune direct la registratura organului fiscal, prin poștă, prin scrisoare recomandată, cu confirmare de primire, sau prin mijloace electronice de transmitere la distanță, potrivit legii (inclusiv prin Spațiul Privat Virtual – serviciul pus la dispoziție de ANAF) 

Infographic website_pentru companii cu teme

Conform Legii Sponsorizării şi Codului Fiscal, companiile plătitoare de impozit pe profit pot direcţiona, sub formă de sponsorizare, până la 20% din impozitul pe profit către organizaţii neguvernamentale. Dacă valoarea sponsorizării nu depăşeşte 0,5% din cifra de afaceri, întreaga sumă a sponsorizării se deduce din impozitul pe profit de plată. Începând din 2018, această prevedere se aplică doar acelor societăți comerciale care au o cifră de afaceri de peste 1 milion de euro.

Procedura este foarte simplă: dacă ai o companie care întrunește criteriile de mai sus și dorești să susții activitățile noastre, poți să completezi un contract de sponsorizare pe suma aferentă. Ne vedem să îl semnăm și ne asigurăm că plata se realizează până la finalul anului. Această redirecționare nu presupune nicio cheltuială suplimentară din partea companiei: tu te alegi cu o deducere a sumei din impozit iar noi putem să ne continuăm proiectele care îi ajută pe viitorii adulți să devină mai responsabili și mai independenți. Poți descărca contractul de aici:

Poate te gândești că ești unul dintre mulții noștri susținători și că o contribuție din partea ta nu are cum să facă o diferență semnificativă. Adevărul este că visăm la acel moment când vom avea o armată de contributori care să susțină proiectele pe care le desfășurăm și educația în general. Trebuie, însă, să îți mărtrisim că ARDOR are, în acest moment doar 29 de donatori care ne susțin lună de lună.

De aceea ne-am bucura dacă am avea alături oameni ca tine care vor să facă o diferență semnificativă. Cu puterea ta de convingere, putem ajunge la și mai mulți susținători. Alătură-te ca fundraiser.

Dacă nu știi de unde să începi, îți dăm noi câteva idei:

 • îți poți organiza ziua de naștere și în loc de cadou îți poți încuraja prietenii să facă o donație
 • poți organiza o seară cu prietenii; poți găti pentru ei contra unei donații
 • poți organiza un campionat de boardgames cu o donație pentru înscriere sau din aprtea câștigătorilor
 • poți participa la o competiție sportivă, și poți strânge încurajări sub forma unor donații

 

Orice idee, e o idee bună! Așadar scrie-ne și împreună putem găsi cea mai potrivită metodă prin care să îți convingi prietenii să susțină dezbaterile din România.

MULȚUMIM!