Dacă ai o idee, o propunere sau o nelămurire, le așteptăm la:

Aproape 300 de licee din România participă la Concursul Național „Tinerii Dezbat”, ediția 2016

Ediția de anul acesta a celui mai amplu concurs național de dezbateri din România – Tinerii Dezbat -aduce la start 293 de unități de învățământ din toate județele țării, un nou record pentru competiția derulată de Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice împreună cu Reprezentanţa UNICEF în România, Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, Departamentul pentru Relaţii Interetnice şi Asociaţia Română de Dezbateri, Oratorie şi Retorică, în parteneriat cu Romanian-American Foundation.

Printre unitățile de învățământ selectate în urma apelului lansat de organizatori la începutului lui martie se numără atât licee teoretice și colegii naționale, cât și tehnologice și vocaționale.

„Cu această ediție atingem un nou record de licee participante, aproape dublu față de anul trecut, într-o creștere continuă în cei 7 ani de existență. Asta ne arată, pe de o parte, că debate-ul a devenit un instrument educațional dorit de profesori și elevi, dar și că această competiție este relevantă pentru sistemul de educație și așează România pe primul loc între țările din sud-estul Europei ca amploare a mișcării de debate.”, spune Emanuel Beteringhe – președinte ARDOR.

După etapa de selecție, profesorii coordonatori ai liceelor participante participă între 2 și 3 aprilie la seminarii de formare susținute de trainerii ARDOR și profesori concomitent în 10 orașe*. Cu informațiile acumulate și abilitățile dobândite, ei vor avea o lună și jumătate la dispoziție pentru a pregăti echipa de elevi ce va reprezenta liceul la etapa regională a competiției ce are loc între 20-22 mai. Competițiile regionale desemnează liceele calificate la etapa națională (Zalău, 10-12 iunie 2016) ce încheie ediția din acest an a competiției cuprinse în calendarul național de concursuri și olimpiade.

* București, Botoșani, Constanța, Galați, Hunedoara, Iași, Oradea, Slatina, Sinaia, Târgu Mureș

Galerie foto de la seminarii