Despre noi

CINE SUNTEM?

Asociația Română de Dezbateri Oratorie și Retorică (ARDOR) și-a propus să dezvolte un cadru în care actualii elevi de liceu și studenți să învețe să devină viitori cetățeni implicați.

ARDOR promovează dezbaterile ca instrument educațional, de dezvoltare a abilităților de gândire critică, argumentare și exprimare în public din 1998, anul în care a fost fondată.

ARDOR functionează ca o rețea de 100 de cluburi de dezbateri, coordonate de cele 6 asociații regionale membre: Asociația Cluburilor de Dezbateri din Vest, ARDOR Muntenia, AGORA Debate, Asociația de Educație Socială, Asociația de Comunicare, Oratorie, Retorică și Dezbateri  și Asociația Română de Gândire și Oratorie.

Rapoarte de activitate

2019 /2018 /2017 /

Premii și distincții

Ce sunt dezbaterile?

DEBATE – ul este o formă structurată de dezbatere educațională, compusă din echipe cu număr egal de membri. Aceștia sunt puși în situația de a pune în valoare “pro” și “contra” argumente diferite pentru ambele fațete ale unor chestiuni asupra cărora oamenii, deși bine intenționati, pot fi în dezacord.

Tinerii care dezbat:

  • au rezultate școlare semnificativ mai bune decât colegii lor
  • studiază la ce cele mai importante universități internaționale
  • sunt angajați în companii de top din România și străinătate

Membri

ARDOR este o organizație federativă, având membri 6 asociații regionale de dezbateri:

Echipa ARDOR

ALUMNI ARDOR

Ce spun alumni noștri?

Programul de debate a fost ESENȚIAL pentru formarea mea ca om. Mai mult decât orice, rămân dator programului de debate pentru o mare parte din doza de bun-simț cu care abordez viața, pentru legăturile cu oameni deosebiți și pentru nenumărate oportunități în plan personal și profesional.

Alexandru Ghiță

antreprenor

Voi rămâne recunoscător ARDOR-ului pentru că mi-a permis să practic debate-ul. Îi sunt recunoscător pentru că m-a transformat într-un om care știe să asculte, să-și construiască un discurs argumentat și are curajul de a-și susține întotdeauna opiniile în public.

Dragoș Dehelean

antreprenor

 

Am crezut mereu că debate-ul poate schimba România. Am crezut mereu că ARDOR poate schimba România.

 

 

Dan Cristea

avocat

ARDOR este membră:

Partener strategic: