Future Citizens 2.0

“Future Citizens 2.0” este primul proiect de construire a unor abilități de bază de gândire critică, argumentare și discurs și noțiuni de bază de educație democratică dedicat liceenilor din 9 județe ale României unde este cea mai mare nevoie de ele.   

Am învățat în cei 25 de ani de experiență că educația deliberativă (argumentare, dezbateri) îi ajută enorm pe tinerii de oriunde ar fi și din orice mediu ar proveni, să capete încredere în ei și să conștientizeze că au o voce. 

 

Selectăm profesori determinați și pasionați, în special din licee rurale și urbane dezavantajate și îi susținem în deschiderea unor cluburi de argumentare și dezbateri pentru 500 de liceeni în 9 județe din România (Botoșani, Călărași, Caraș-Severin, Gorj, Hunedoara, Ialomița, Neamț, Teleorman și Vaslui).

Vrei să fii la curent cu ce întâmplă în Future Citizens 2.0?

De abia ce am început „aventura” răsândirii dezbaterilor academice în cât mai multe locuri din România și, împreună cu cei peste 100 de profesori implicați, facem o sumedenie de activități care să ajute noile generații! Fii alături de noi și hai să-ți povestim cum arată lumea extinsă a dezbaterilor!

Binele se multiplică atunci când mai mulți oameni lucrează cot la cot ca asta să se întâmple. Partenerii proiectului nostru ne susțin să ducem oportunitățile acolo unde e cea mai mare nevoie de ele: în mediul rural și în liceele dezavantajate:

US-Emb-Bucharest-Seal

Acest proiect este finanţat, în parte, prin contribuția generoasă a poporului American prin Departamentul de Stat al Statelor Unite. Conținutul cade în responsabilitatea ARDOR și nu reflectă în mod necesar opiniile Departamentului de Stat al SUA sau ale Guvernului American.
Proiect organizat cu susținere financiară din partea Ambasadei Statelor Unite ale Americii la București.

logo-funky-citizens-2016-1

Funky Citizens este o organizație neguvernamentală care încurajează cetăţenii să ia parte la procesul decizional. Organizația dezvoltă proiecte și instrumente de educație civică ce pot duce la acțiune, încurajând cetățenii să se implice în inițiative de responsabilizare a guvernării. Agregând și educând cetățeni „Funky” în jurul acestor instrumente, credem că putem construi înțelegerea și capitalul uman necesare pentru a crea o democrație mai participativă, responsabilă și transparentă în România.