Intruducerea religiei ca materie obligatorie de studiu e justificată în România

Argumentul 1: Introducerea religiei ca materie obligatorie are sens în momentul în care majoritatea indivizilor din România împart aceeaşi religie şi deci au un fundament moral comun important. În România o majoritate covârşitoare de indivizi sunt Creştini şi ar fi bine pentru ei să cunoască mai bine religia din care cred că fac parte prin studiu dar este în acelaşi timp crucial şi pentru oamenii de alte religii să studieze religia lor cu care din cauza statutului său minoritar probabil internationaza mai puţin (la religie nu se predă o singură religie)

Argumentul 2: Studiul Religiei în şcoli duce la un dialog inter-religios mai dezvoltat, copiii aflând informaţii obiective, lipsite de influenţa filmelor şi ştirilor din presă care pot privi lucrurile într-un mod fie subiectiv fie intenţionat inflamator pentru a crea audienţă.

Argumentul 1: Statul Român este unul laic şi ca atare nu ar trebui să abordeze subiectul religiei în şcoală, păstrând clară diferenţa între Biserică şi Stat. Studiul religiei în şcoli trimite mesajul către oameni ca şi din punctul de vedere al statului aceasta este importantă cea ce legitimizează conflictele inter-religioase.