Lotul național de dezbateri la WSDC 2020

World Schools Debating Championship (WSDC) este competiţia de top la nivel mondial în domeniul dezbaterilor. Fiecare ţară poate participa cu o echipă ce se luptă pentru titlul de Campion mondial.

Ediția din 2019 se desfășoară în Mexico City, Mexic, în perioada 19-29 iulie iar echipa care va participa din partea României va avea în componență 5 membri.

 Palmares competițional

Ca parte a pregătirii pentru Campionatul Mondial, echipa participă la o serie de competiții prestigioase de dezbateri. Până în prezent, ei au înregistrat următoarele reușite:

  • Central Open București 2019: două echipe în finală și o a treia în semifinale și au dominat topul celor mai buni zece vorbitori;
  • Winter Holidays Open 2019: (Zagreb, Croația): sfertfinaliști;
  • Eurasian Schools Debating Competition: (Istanbul, Turcia): ambele echipe ale lotului în finala campionatului. Mai mult, 5 dintre cei 6 reprezentanți ai echipei României au ocupat un loc în clasamentul individual al debaterilor. Pe prima poziție s-a clasat Valeriu Cărășel, iar Vlad Ionescu, Oana Nițu, Teodor Grama și Diana Diaconescu, au ocupat pozițiile 4, 5, 6, respectiv 8.

Componența echipei

Momentan, Lotul extins al Româiei la Campionatul Mondial de Dezbateri Academice este format din 6 elevi de liceu. Faceți cunoștință cu Naționalii:
null

Oana Nițu

Colegiul Național „Mihai Viteazul“, Ploiești


Oanei nu îi va trece niciodată supărarea că Jane Austen a scris doar șase romane. Ca să se mai destindă, își distrează colegii cu un umor inconfundabil și inexplicabil. (Nimeni nu râde) Pe lângă asta, e debater în lotul național. Și are nevoie de tine.

null

Valeriu Cărășel

Colegiul Național „Mihai Viteazul“ București

Lui Valeriu ii place sa caute informatii despre politica secolului 20 in timp ce fredoneaza acelasi cantec. Iar. Si iar. Si iar. Pe langa asta, e debater in lotul national. Si are nevoie de ajutorul tau.

null

Diana Diaconescu

Colegiul Naţional ”Petru Rareş” Suceava

Dianei îi place să citească cărți de filosofie și să vadă cele mai bune filme, însă cartofii prăjiți cu prea mult ketchup vor fi mereu marea ei pasiune. Pe lângă asta, e debater în lotul național. Și are nevoie de tine.

null

Teodor Grama

Colegiul Național „Gheorghe Lazăr“ București

Teodor verifică, în fiecare dimineață, cele mai noi sondaje electorale din UE. Și SUA. Și face asta cu ultimul single al lui Taylor Swift pe fundal. Pe lângă asta, e debater în lotul național. Și are nevoie de tine.

null

Anamaria Petcu

Liceul Teoretic “Grigore Moisil” Timișoara

Ana își petrece timpul liber încercând să citească toate volumele lui Camus. Colecționează plușuri care au personalități distincte; empatizează cel mai mult cu Sushu, un panda roșu. Pe lângă asta, e debater în lotul național. Și are nevoie de tine.

null

Vlad Ionescu

Colegiul Național „Mihai Viteazul“ Ploiești

Vlad, cu fiecare ocazie pe care o are, merge pe stadion pentru a sustine echipa lui favorita de fotbal. Cand gaseste timp este dedicat jocurilor video. Pe lângă asta, e debater în lotul național. Și are nevoie de tine.

Din Lotul Național extins au mai făcut parte:
  • DĂNUȚ CHIRU, Colegiul Național “Grigore Moisil” București
  • MARIA GANCIU, Colegiul Național “Mihai Viteazul” Ploiești
  • ION IULIAN, Colegiul Național Bilingv “George Coșbuc” București

Antrenorii

Echipa este pregătită de o echipă de traineri cu experiență în dezbateri. Aceștia sunt:
null

Șerban Pitic

Antrenor Principal

Și-a început cariera în dezbateri și public speaking încă de pe băncile liceului, când a participat la numeroase competiții naționale și internaționale, inclusiv Campionatul Mondial de Debate. Printre rezultatele sale se numără chiar titlurile de campion Oxford IV si SOAS IV (Londra), precum și prezența în finala campionatului mondial de dezbateri pentru studenți din 2013.

Din 2007, Șerban se ocupă de training în domeniul dezbaterilor, comunicării și persuasiunii, livrând peste 100 de training-uri și workshop-uri către elevi, studenți și profesori, pe teme legate de public speaking, gândire critică și dezbateri.

null

Laura Drăgoi

Antrenor Asistent

Dublă participantă la Campionatul Mondial de Dezbateri Academice (WSDC) in Scoția (2011) si Africa de Sud (2012), campioană Bucharest Cup 2014, finalistă ESL (English as a second language) la Oxford IV 2014 și campioană ARGO Open 2012, Laura este unul din cei mai implicați membrii din mișcarea de dezbateri din Romania. Actual, Laura este antrenor asistent al lotului Național pentru Campionatul Mondial de Dezbateri Academice.

null

Eveline Dicu

Antrenor Asistent

Averea personală a Evelinei este compusă din: 1 copil propriu (2018) și 14 copii antrenați in lotul național din 4 generații (2012, 2013, 2019, 2020).
În cei 9 ani de cariera, Eveline a călătorit (și făcut tone de poze) in peste 30 de tari, conducând proiecte in domeniul financiar in Europa și America Latina. Acum este trainer și coordonează strategia educațională a unei companii din domeniul IT.

null

Alexandru Dănescu

Antrenor Asistent

După o carieră de succes în dezbateri care i-a oferit șansa să devină student la facultăți de top precum Sciences Po și UCL, Alex ajută lotul național de la distanță cu teme și training-uri online. Fiind el însuși membru al lotului din 2018, Alex speră ca ajutorul pe care îl oferă lotului din postura de antrenor să ducă la un rezultat mai bun pentru România la Campionatul Mondial decât cel atins de echipa sa în 2018.

null

Victor Băjan

Antrenor Asistent

Victor este student în anul 3 la Facultatea de Drept din cadrul UniBuc şi la Colegiul Juridic Franco-Român şi are o experienţă de 6 ani de dezbateri academice. În timpul liceului a fost în 4 finale de turnee naţionale, iar ca student a fost finalist Sofia Open, al nouălea vorbitor de la PEP IV (Belgrad) şi reprezentant al României în Consiliul EUDC (European Universities Debating Championship) în anul 2019. Victor e şi antrenor al asociaţiei de dezbateri a Colegiului Naţional ``Mihai Viteazul`` Bucureşti de 3 ani.

null

Teodora Munteanu

Antrenor Asistent

Teodora este studentă în anul II la Facultatea de Filosofie. Face dezbateri de 6 ani, iar în anii 2016, 2017 și 2018 a făcut parte din echipa Națională. De a lungul acestori ani a participat la zeci de competiții internaționale, unde a ajuns în finale și pe unele chiar le-a câștigat. Rezultatul de care este cel mai mândră sunt optimile din cadrul Campionatului Mondial din 2018: în acel an echipa României a făcut istorie fiind pentru prima dată când a dat break-ul și câștigând titlul de cea mai bună echipa EFL (English as a Foreign Language). În ultimii 2 ani s-a dedicat antrenării echipei naționale alături de colegii săi.

null

Octavian Nica

Antrenor Asistent

Octavian este absolvent al University of Manchester și Barcelona Graduate School of Economics, și face debate de peste 8 ani. În timpul liceului a ajuns de două ori în finala Forumului Național de Dezbateri Academice, fiind campion național în 2014. Ca student a ajuns în finalele ESL ale turneelor London Open și SOAS IV. Acum, dorește să ajute membrii Lotului Națtional cu cunoștințele sale de debate și științe sociale.

null

Simona Mazilu

Arbitru, reprezentant al României în consiliul WSDC

Doamna profesor este instructor, arbitru și formator de instructori de debate, este co-autor al primului Manual de Dezbateri Academice din România (1999). Din 2006 până în prezent, a reprezentat România ca arbitru internațional la Campionatele din Țara Galilor, Coreea de Sud, Grecia, SUA, Qatar, Scoția, Africa de Sud, Turcia.

Citește ultimele noutăți despre Naționali: