Dacă ai o idee, o propunere sau o nelămurire, le așteptăm la:

Plata de recompensă către răpitori ar trebui să fie ilegală

Argumentul 1: Multe răpiri sunt motivate de banii care ar putea fi primiţi în schimbul returnării persoanelor. Dacă această plată ar fi ilegală, iar ilegalitatea ei s-ar aplica, acest fapt ar distruge unul din motivele centrale pentru care criminalii răpesc persoane, ducând astfel la scăderea numărului de răpiri totale.

Argumentul 2: Plata răscumpărării este greşită din punct de vedere moral şi deci ar trebui interzisă din principiu. Plata unui individ ce a făcut o faptă imorală (răpirea) pentru a înceta abuzul practic răsplăteşte abuzatorul şi implicit fapta sa iniţială. Statul ca entitate ce veghează moralitatea în societate nu ar trebui să îngăduie această măsură.

Argumentul 1: Chiar dacă este interzisă, oamenii disperaţi să îi salveze pe cei dragi vor ignora legea de multe ori astfel scăzând şansa că răpitorii să fie vreodată prinşi şi pedepsiţi. Dacă plata recompensei este ilegală atunci cei care vor dori să îi răscumpere pe cei răpiţi nu vor mai apela la poliţie ştiind că dacă fac acest pas, nu vor mai avea şansa de a folosi această metodă pentru a îi salvă pe cei dragi şi nici nu vor mai anunţa poliţia imediat după răpire, sperând că li se va cere o răscumpărare deşi şansele sunt ca asta să nu se întâmple.