Dacă ai o idee, o propunere sau o nelămurire, le așteptăm la:

Suntem triplu câștigători la „Gala Societății Civile” de anul acesta!

Pe 3 iunie a avut loc cea de-a XVII-a ediție a Galei Societății Civile – cel mai amplu proiect care din anul 2002 promovează și premiază activitatea sectorului asociativ din România. Anul acesta tema centrală a evenimentului a fost „Oameni de valoare europeană” și și-a propus să sublinieze deschiderea sectorului asociativ către valorile europene.

În cadrul ediției 2019 a Galei Societății Civile au fost înscrise în competiție 181 de proiecte, respectiv 144 de proiecte, 23 de programe și 14 campanii de comunicare. Anul acesta cele mai multe proiecte au fost înscrise la secțiunea „Premiul Special pentru INOVAȚIE”, respectiv 37. În topul înscrierilor, secţiunea este urmată de „Educație, Învățământ, Cercetare”, cu 33 de proiecte și de „Proiecte pentru Tineret”, cu 32 de înscrieri.

În cadrul ediției de anul acesta a Galei Societății Civile, ARDOR a fost distinsă cu Premiul I la următoarele 3 secțiuni: „Educație, Învățământ, Cercetare”, „Proiecte pentru Tineret” și Programe.

În competiția de anul acesta, organizția a concurat, la secțiunea Programe, cu Programul de dezbateri în liceu, aflat în desfășurare încă din 1994, atunci când au fost organizate primele activități. Scopul programului este educația liceenilor din România în spiritul valorilor democratice și reprezintă una dintre preocupările centrale ale organizației. Prin programul de dezbateri pentru elevi au trecut, în cei 25 de ani de activitate, peste 30.000 tineri. Din același demers face parte și acreditarea în 2011 de către Ministerul Educației a cursului opțional „Dezbateri, Oratorie și Retorică”, predat, în acest moment, în aproximativ 60 de licee din România, care astfel ajunge anual la peste 3000 de elevi. Nu în ultimul rând, acest program are o coordonată de formare de formatori care în ultimii 4 ani a contribuit la pregătirea a peste 800 de cadre didactice formate care îți transformă, astfel, felul în care predau la clasă.

Mai multe detalii despre scopul programului, beneficiari și impact puteți citi aici.

Echipa a înscris în celelalte două secțiuni proiectul Debate as an Educational Tool, un proiect desfășurat pe parcursul a 3 ani și susținut de partenerul strategic al organizației – Romanian-American Foundation. Prin intermediul său, 500 de licee din întreaga țară (adică peste 35% din totalul liceelor din România) au fost expuse la metode deliberative și aproximativ 700 de profesori au luat contact cu noi metode de predare la clasă. Astfel, aproximativ 17000 de tineri au beneficiat de modalități diferite de predare prin intermediul cadrelor didactice care au beneficiat de formare și au aplicat apoi metodele la clasă. La acest număr se adaugă aproximativ 1800 de debateri care fac parte anual din cluburile de dezbateri administrate de membrii rețelei ARDOR.

Mai multe detalii despre scopul programului, beneficiari și impact puteți citi aici.

Faptul că 3 jurii diferite au considerat că proiectele pe care le desfășurăm merită să se afle în fruntea unei liste alcătuită din alte peste 30 de proiecte la secțiunile Educație și Tineret și alte 22 de Programe reprezintă, pentru noi, o oportunitate triplă de celebrare.

Anul acesta se împlinesc 25 de ani de când dezbaterile au intrat pentru prima dată în România credem că acesta este cel mai potrivit moment pentru a reflecta asupra tuturor experiențelor trăite în această perioadă și a impactului avut asupra mediului educațional. Dar nu mai puțin important, e un moment bun să ne uităm cu recunoștință către cei care s-au implicat și se implică, în cele mai diferite moduri, în a construi, prin intermediul dezbaterilor academice, o societate democratică, cu valori europene și spirit critic:

Dragi profesori, instructori, debateri, membri ai organizațiilor regionale, alumni, suporteri, parteneri, vă mulțumim! Acest premiu este și al vostru!

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

AJUTĂ-NE SĂ CONTINUĂM SĂ DĂM O VOCE TINERILOR!

Noi ne pricepem să argumentăm, însă în debate e mereu nevoie de o echipă. Tu ești coechipierul perfect și ne poți ajuta:

???? Cu o contribuție financiară, punctuală sau lunară, pentru ca noi să continuăm să oferim oportunități profesorilor și liceenilor din România; poți face asta accesând link-ul ardor.org.ro/sustin-dezbaterile/

???? Abonându-te la newsletter-ul nostru (în caseta din josul paginii); din când în când povestim acolo ce proiecte avem în lucru.

✉️Trimițându-ne o sugestie sau o propunere de colaborare pe adresa contact@ardordebate.org; în felul acesta putem pune împreună la cale următorul proiect pentru profesori sau liceeni.

Vă mulțumim!