Campania de distribuire gratuită a prezervativelor în școli este justificată

Argumentul 1: Se reduce riscul transmiterii bolilor sexuale
Singurul contraceptiv care nu permite transmiterea bolilor sexuale este prezervativul. Prin promovarea folosirii sale s-a constatat o eficientizare în prevenția bolilor cu transmitere sexuală, prezervativul fiind folosit din ce in ce mai des de către adolescenți. Un studiu efectuat în iunie 2003 de către Jurnalul American de Sănătate Publică a subliniat creșterea folosirii prezervativelor în rândul tinerilor din școlile în care acestea erau distribuite gratuit. Mai mult, studiul a dovedit și o scădere a numărului de raporturi sexuale din rândul adolescenților. Astfel, deoarece numărul de persoane care fac sex este în scădere, iar folosirea prezervativului este in creștere, se realizează o scădere a numărului de transmiteri de boli venerice.
Argumentul 2: Accesul la contraceptive este facilitat
La momentul actual, adolescentii nu beneficiaza de accesul la contraceptive din varii motive: confidentialitate, pret, acces, transportare, rusine si ideea ca riscul de imbolnavire sau sarcina este scazut. Astfel, punandu-se la dispozitia adolescentului prezervativele se inlatura majoritatea cauzelor care determina nefolosirea contraceptivelor. Mai mult, se realizeaza o informare si o constientizare a populatiei cu privire la riscurile nefolosirii prezervativelor si la necesitatea unei sanatati sexuale.

Argumentul 1: Distribuirea gratuită de prezervative ar isca numeroase conflicte
Anumite religii consideră ofensator prezentarea in școlile publice a prezervativelor deoarece anticoncepționalele și sexul înainte de căsătorie sunt interzise in religia lor. Mai mult, anumiți părinti mai conservatori nu sunt de acord cu expunerea copiilor lor la mediile în care sexul este promovat. De asemenea costurile programului de distribuire gratuită ar fi mari, iar contribuabilii nu sunt de acord cu susținerea programelor care ar intra în conflict direct cu religia sau care ar fi privite cu reticență de către mulți dintre ei.

Referințe