Comportamentul pasiv al individului în faţa nedreptăţii ar trebui pedepsit

Argumentul 1: Pasivitatea în faţa nedreptăţii este complicitate
Pasivitatea în faţa nedreptăţii presupune un detriment adus societăţii ce ar fi putut fi evitat. Trebuie să recunoaştem ca deşi statul are mecanisme pentru a preveni nedreptatea, ele sunt limitate şi implicit, dacă cetăţenii au posibilitatea de a limita acest lucru din a se întâmpla, atunci au responsabilitatea faţă de ceilalţi concetăţeni să facă acest lucru.

Argument 1: Absenţa cadrului legsilativ
Motivul pentru care avem reguli pentru forţele de ordine este pentru ca este un domeniu cu un potenţial foarte mare de abuz. Ce este nedreptate, dacă şi în ce măsură se poate folosi forţa pentru a o opri este un lucru ce trebuie stabilit într-un cadru foarte clar pe care cetăţenii nu îl cunosc deci în consecinţă, exisat un risc semnificativ ca şi cetăţenii să comită abzuri sau exces de zel.
Argumentul 2: Pui cetăţenii într-o situaţie periculoasă
Niciun cetăţean nu şi-a asumat prin contractul social ca va trebui să fugă după un criminal înarmat. Credem ca nu este corect să punem presiunea pe cetăţeni să ia acţiune în situaţii de nedreptate pentur ca pe bună dreptate ei chiar poate nu vor să facă asta sau le e este frică să facă acest lucru.

Referințe