Dacă ai o idee, o propunere sau o nelămurire, le așteptăm la:

În România, merită investit mai mult în fotbal decât în alte sporturi

Argumentul 1: Cerere şi ofertă

Din punct de vedere economic, cel mai bun mod de a înveşti profitabil este de a înveşti în cel mai căutat şi popular domeniu. Iar când vorbim de sport în România, cu siguranţă fotbalul este acest domeniu. Iar România are nevoie de cât mai multe investiţii. În momentul când un sport este atât de apreciat, este de la sine înţeles că majoritatea investiţilor vor fi reuşite, iar mai mulţi bani vor intra în capitalul ţării.

Argmentul 2: Calitate

În România, ca în majoritatea ţărilor din vechiul bloc comunist est-european, sportul nu este văzut ca ceva atât de important cât să merite investiţia guvernului ce oricum nu dispune de foarte multe fonduri. Aşa că un sport practicat la o calitate occidentala nu ar fi în niciun moment o pierdere pe orice plan, aducând României beneficii economice ulterioare şi prestigiu în lumea sportului. De aceea este preferabil să investim în sportul ce este căutat şi care reprezintă un domeniu de interes pentru milioane de români.

Argumentul 1: Schimbarea mentalităţii

Astăzi, în lumea sportului românesc, ne confruntăm cu un fixism social existent în mentalitatea românului încă de la vârste fragede. Din diferite motive, deşi România a dat istoriei sportivi în mai multe domenii, fotbalul rămâne cel mai apreciat. Tocmai de aceea, considerăm că nu mai are nevoie de o investiţie suplimentară faţă de celelalte sporturi, ce merită şi ele un loc asemănător în aprecierea românilor.

Argumentul 2: Incapacitarea ilogică a lumii sportive româneşti

Din moment ce astăzi majoritatea interesului românesc este canalizat asupra fotbalului, iar investiţiile sunt preponderent, tot spre acest sport, direcţionate, considerăm că astăzi ar trebui să începem să mai investim timp, bani şi interes şi în alte sporturi. De ce? Pentru că celelalte federaţii în afară de cea de fotbal nu au fonduri suficiente pentru a produce sportivi de performanţă. Iar sportivii din alte domenii nu au motivaţia necesară progresului. Astfel se irosesc talente ce ar putea aduce la sfârşitul zilei, un prestij multilateral asupra lumii sportive româneşti.

Referințe

http://www.prosport.ro/alte-sporturi/alte-sporturi/top-50-echipele-din-romania-in-care-se-investesc-cei-mai-multi-bani-13039616