Dacă ai o idee, o propunere sau o nelămurire, le așteptăm la:

Universităţile ar trebui privatizate

Argumentul 1: Universtiatile de stat sunt o cheltuială iresponsabilă din partea statului
Prin taxare, statul îţi ia o parte din bani pentru aţi oferi în schimb un serviciu esenţial pentru viaţa ta (ex: sănătate, securitate etc.). Credem ca de cele mai multe ori, universităţile de stat nu produc un serviciu îndeajuns de relevant încât să justifice consumul din bugetul de stat deaorece nu aduce niciun beneficiu direct pentru majoritatea oamenilor care plătesc taxe.
Argumentul 2: Universităţile de stat sunt neproductive
Faptul ca facultatea este gratuită motivează foarte mulţi elevi ce nu s-ar fi dus altfel la facultate să aplice, deşi poate nu au niciun interes în domeniul respectiv sau să se angajeze în domeniul respectiv. Astfel, plătim din bugetul de stat să ţinem aceşti oameni în educaţie superioară când ei ar fi putut productivi economic.

Argumentul 1: Scopul învăţământului superior nu este exclusiv menit să ofere locuri de muncă pentru industrie, ci mai degrabă poate fi văzut ca şi un scop în sine deoarece serveşte ca o platformă extraordinară de dezvoltare personală şi networking pentru oamenii ce beneficiază de ea.

Indiferent de cât de pasionat este un student sau dacă îşi va găsi sau nu un loc de muncă după facultate, faptul ca a avut oportunitatea să fie familiarizat cu anumite concepte sau a dobândit anumite abilitiati este un beneficiu intrinsec. Dacă facultăţile ar fi toate  privatizate, ne putem aştepta în mdo resonabil la un număr mai mic de oameni mergând către educaţie superioară.

Referințe