Oamenii lucrează mai bine atunci când sunt plătiți mai mult

Cu cât primești mai mulți bani, cu atât motivația este mai mare pentru fiecare lucrător în parte. Omul a fost obișnuit în acest fel și funcționează, în continuare, în acest mod și la serviciu.

Încă de mici suntem motivați de răsplata promisă de părinți/profesori. De exemplu, suntem puși să ne facem temele într-un timp record astfel încât după să petrecem mai mult timp în fața televizorului. Dacă învățăm și luăm note bune, primim cadouri. Ideea este că un om lucrează mult mai bine în cazul în care acesta nu are grijă zilei de mâine şi se poate dedica 100% muncii pe care acesta o desfășoară

În mod normal, oamenii ar trebui să lucreze din plăcere, nu pentru bani. Cât timp un individ lucrează din plăcere, nu ar trebui să existe o asemenea motivație precum banii. Singura motivație care ar trebui să domine mintea lucrătorilui atunci când acesta muncește ar fi succesul și reușita,în final, după mult efort depus. Nu considerăm că randamentul dat de către un lucrător este direct proporțional cu salariul pe care îl primește. Oamenii termină un liceu, termină o facultate și își caută un job pe care să îl practice cu plăcere, pentru a nu-și compromite viața. De asemenea, considerăm că în orice domeniu te-ai afla, dacă munca depusă este una prorifică, salariul va fi unul pe măsură.