Argumentul 1: Democraţia este neccesara pentru drepturile omului.
Problema oamenilor care trăiesc astăzi în regime totalitare este în mod cert o problema de drepturi ale omului. Oamenii ce trăiesc în sisteme cum este cel din Arabia Saudită sau Koreea de Nord au în mod sistematic drepturile fundamentale încălcate. Deşi democraţia nu este în sine un drept al omului, este o neccesitate pentru bună respectarea a restul de drepturi fundamentale. Ca şi semnatari ai UDHR, este întru legitimitatea noastră să încercăm să aducem drepturi acolo unde ele nu există.
Argumentul 1: Intervenţiile militare cauzează instabilitate
De multe ori, interventile militare cu intenţii bune în spate duc la un ‘’power vacuum’’ care este de multe ori umplut de guverne instabilte ce doar servesc la a destabiliza mai rău respectiva regiune, ergo o situaţie mai rea pentru oamenii din ţările respective. Ex: Iraq, Afghanistan
Argumentul 2: Este ilegitim pentru Vest să decidă ce este mai bine
Deşi poate părea cumva de bun simţ pentru cineva crescut într-un context vestic ca democraţia este un sistem superior şi deşi poate deseori ne place să credem ca toată lumea care NU trăieşte într-o democraţie este opresat, pot exista pe bună dreptate oameni ce nu îşi doresc democraţia şi nu este întru puterea noastră să luăm aceasta decizie pentru ei.
Argumentul 3: Intervenţiile pentru democraţie pot fi percepute ca fiind imperialiste
Imaginea vestului este deja pătată de intervenţiile americane în orientul mijlociu. Mai multe intervenţii ar duce doar la legitimizarea retoricii anti-vestice ergo întărirea discursului multor grupări teroriste ce are potenţialul de a creşte numărul de recruţi pe care aceste grupări îl au.
Referințe