Dacă ai o idee, o propunere sau o nelămurire, le așteptăm la:

Legalizarea consumului de droguri uşoare este justificată

În mai multe țări a fost legalizat consumul de droguri ușoare și s-a dovedit, apoi, că nu a fost o alegere greșită, întrucât numărul de consumători nu a crescut semnificativ, deci prezumțiile cum că odată cu legalizarea acestor droguri mulți oameni s-ar apuca, s-au dovedit a fi false.

Totodată, odată cu legalizarea acestor droguri ușoare, economia țării/statului respectiv crește drastic și, în același timp, dispare, încetul cu încetul piața neagră-nu vor mai exista dealeri. Având în vedere aceste lucruri, legalizarea ar aduce multe beneficii atât statului respectiv, cât și cetățenilor acestuia.

În primul rând, legalizarea acestor droguri “ușoare” va deveni atracția maximă pentru toate persoanele din țara respectivă, așadar mulți se vor apuca din pură curiozitate. Văzând că este legal, oamenii vor considera că este un lucru absolut normal și nu foarte dăunător, deci se vor apuca în număr cât mai mare. Majoritatea celor ce se vor apuca vor fi impresionați de efect și este foarte posibil să le placă, deci vor continua și, totodată, îi vor îndemna și pe alții să facă același lucru. Din cauză că numărul acestor “droguri ușoare” nu este foarte mare, nu va dura prea mult pentru consumatori să le încerce pe toate, iar mai apoi, din curiozitate și plictiseală privind vechile droguri deja legalizate, vor continua cu ceva mai dăunător, niște droguri ce sunt și mai rele și creează dependență.

Luând în considerare consecințele în timp, asupra legalizării acestor droguri, acest lucru nu este deloc justificat, deci nu ar trebui pus în practică.