McDonald’s ar trebui inchis

Argumentul 1:Afacerea McDonald’s este greșită din mai multe puncte de vedere

McDonald’s oferă o gamă variată de produse alimentare, de la diverse feluri de sandwich-uri, până la cartofi prăjiți, deserturi și băuturi răcoritoare. În primul rând, deja știe toată lumea că mâncarea lor nu e cea mai sănătoasă și nici cea mai naturală. Nu este ceva nou faptul că mulți oameni ajung să fie obezi și/sau să se îmbolnăvească din cauza consumului (mai mult sau mai puțin) des al mâncării de la Mc. Nu este o noutate nici faptul că mâncarea conține multe ingrediente dăunătoare, care în mod normal nu ar trebui să existe în mâncare, și care provoacă dependență. Aceste lucruri sunt bine știute de toată lumea, iar oamenii tot își asumă riscul să mănânce acolo, dar hai să vorbim și despre niște lucruri pe care nu le știe toată lumea despre McDonald’s și care sunt și ele greșite.

–    Angajații McDonald’s sunt obligați să lucreze de sărbători (importante, mai ales) și nu sunt plătiți în plus =>incorectitudine față de angajați

–   În general, angajații oricum nu sunt plătiți corect => iar, incorectitudine față de angajați

–   Salata McDonald’s are mult mai multe calorii decât un BigMac + o porție mare de cartofi => de ce mai promovează sănătatea prin salata aceea?

–    Burgerii și cartofii nu se descompun nici măcar după 3 luni (au fost făcute teste) => ce fel de mâncare e asta?

–   Trebuie să mănânci mâncarea cât mai repede, altfel gustul se schimbă într-unul insuportabil => idem

–   Reclamele și publicitatea McDonald’s insinuează că oferă numai produse sănătoase, deși s-a demonstrat contrariul => (vezi mai sus)

–    Restaurantele în general sunt ținute în condiții mizere de igienă => este normal pentru un loc unde se produce/consumă mâncare?

La finalul zilei, vedem cum avem motive nenumărate pentru a închide McDonald’s și nu considerăm că am afecta populația în vreun fel, având în vedere existența unui număr mare de restaurante și alte fastfood-uri înafara afacerii McDonald’s și faptul că mai degrabă îi protejăm implementând moțiunea.

Argumentul 1:Închiderea McDonald’s ar duce la pagube mari în societate

În primul rând, să ne uităm doar la numărul enorm de angajați la McDonald’s și câte persoane ar rămâne fără loc de muncă dacă am închide lanțul de restaurante McDonald’s. Având în vedere faptul că s-au angajat aici, este evident că o mare parte din acești oameni nu au alte aptitudini/posibilități să lucreze într-un alt domeniu și considerăm că au nevoie de această slujbă.

În plus, dacă privim din altă perspectivă, McDonald’s face, de obicei, sponsorizări imense și considerăm că închiderea McDonald’s-ului ar duce la dispariția acestor sponsorizări, evident, deci foarte mulți bani pierduți la nivel de sponsorizări.

Mai mult decât atât, dacă privim din perspectiva mâncării și a oamenilor care ajung obezi/se îmbolnăvesc din cauza Mc-ului, s-a demonstrat că aceștia nu se îmbolnăvesc, de fapt, din cauza mâncării. Un BigMac are 520 de calorii, în timp ce un hamburger dintr-un alt restaurant oarecare are aprox. 800. Ceea ce afectează mai mult sănătatea consumatorului sunt băuturile acidulate consumate în exces, pe lângă mâncare. McDonald’s au o categorie pe site-ul lor legată de nutriție de unde consumatorul poate afla tot ce ține de mâncarea pe care o comandă, aici ține de alegerea consumatorului de a-și modera consumul.

Dacă analizăm puțin, vedem cum McDonald’s este un brand foarte mare la nivel mondial și nu ne așteptăm la reacții pozitive din partea clienților de pretutindeni dacă l-am închide. La finalul zilei, este dreptul fiecăruia de a alege ce vrea să mănânce, nu trebuie să închidem forțat toate lanțurile de restaurante McDonald’s din lume doar pentru că noi le considerăm mâncarea nesănătoasă, atâta timp cât populația este conștientă de calitățile și defectele mâncării de la Mc, și de asemenea, după cum am spus mai devreme, ar aduce și alte dezavantaje.