Pedofilii ar trebui eliberaţi doar cu condiţia castrării chimice.

Considerăm ca această pedeapsă reprezintă una destul de legitimă, acceptând  faptul ca atunci când un bărbat este castrat chimic, acesta îşi pierde orice dorinţă şi nevoide de a mai practica acte sexuale, în cazul acestora cu minori. Trebuie să precizăm însă ca aceata moţiune se poate pune în aplicare doar după ispăşirea a cel puţin 3 sferturi din pedeapsă, acest lucru însemnând ca dacă acesta are de stat 10 ani în închisoare, dar acceptă să fie castrat chimic în ideea de a fi eliberat, acesta va trebui să petreacă cel puţin 6-7 ani în închisoare. Trebuie să ţinem cont şi de faptul ca există ţări în care pedofilia este pedepsită cu o sentibta pe viaţă, sau chiar cu moartea, castrarea chimică devenind cea mai bună alternativă pentru pedofili, ţinând cont de faptul ca statul acceptă să nu îi ţină izolaţi de lume într-o închisoare sau chiar să îi ucidă.

S-a demonstrat că pedofilia nu reprezintă doar o dorinţă sexuală neobişnuită, ci un handicap la nivelul creierului individului care îl determină să gândească astfel. Conform acestui considerent, oricât am încerca să readuce un pedofil pe calea cea dreaptă, raţiunea să îl va îndrepta către copii.

Pedofilia reprezintă un act atât de problematic deoarece pe lângă faptul ca  repercursiunile fizice şi psihice pe care le-ar putea avea un astfel de act sexual în faţa unui copil sunt imense,prin acceptarea acestei moţiuni ne asigurăm doar de faptul ca pedofilul nu va mai putea comite acte sexuale cu minorii, acesta fiind însă în deplină capacitate de a răpi un copil şi de a-l sechestra şi a comite diferite acte care ar putea marca un copil în aceeaşi măsură cu un viol. Susţinem astfel faptul ca, şi în cazul în care un pedofil va fi castrat chimic, dorinţa sa pt copii va fi lafel de mare, eliberarea lor fiind o gresala majoră pe care statul ar putea să o comită, crezând ca dacă aceştia vor fi castraţi, problema de la nivelul creierului lor afectat se va rezolva.