Dacă ai o idee, o propunere sau o nelămurire, le așteptăm la:

Industria muzicala din prezent are o influenta negativa asupra tinerilor

Argumentul 1:Distrugerea standardelor morale

Muzica reprezintă una dintre cele mai puternice influențe asupra tinerilor, fiecare dintre aceștia ascultând în medie 2 ore de muzică zilnic. Din dorința ca piesele lor să devină cât mai comerciale, artiștii se folosesc de versuri degradante ce tind să obiectifice atât bărbații cât și femeile ca obiecte sexuale, scopul fiind acela de a face orice pentru a putea să capete recunoaștere socială. Din acest motiv, artiștii capătă o mai mare vizibilitate, bazându-se pe insecuritățile publicului sau ținta pentru a putea să ii influențeze și să le creeze falsa impresie că cineva empatizează cu modul lor de a gândi. Principala problemă este că în loc să rezolve problemele tinerilor, aceste melodii le accentuează, pentru că legitimizează un caracter imoral. De exemplu, în melodiile hip-hop se idealizează un comportament bazat pe consum excesiv de droguri, agresiune socială și comportament sexualizat, aceste puncte reprezentânt un stil de viață ce pare perfect în ochii tinerilor. Se creează o imagine distorsionată asupra realității ce duce în timp la accentuarea insecurităților deja existente și la o mai mare agresiune față de societatea care nu îi acceptă.

Argumentul 2:Segregare socială

Ca urmare a influenței extrem de mari pe care muzica o exercită asupra tinerilor, aceștia tind să se alăture unui grup care are aceleași gusturi muzicale, pentru că împărtășesc aceleași principii asupra modului în care trebuie trăită viața. Principala problemă este că apar segregări la nivel social pe un criteriu pur subiectiv, anume cel al preferințelor muzicale. Mai mult decât atât , apare o discriminare între cele 2 grupuri, fiecare considerându-l pe celălalt ca fiind inferior și ca având principii de viață gresite. În final, acest lucru duce la o slabă comunicare între indivizii ce aparțin aceleiași comunități.

Argumentul 1:Confort psihologic

Diversitatea genurilor muzicale a apărut ca o nevoie a indivizilor de a putea empatiza cu anumite emoții și idei după care să își  ghideze modul de viață. De aceea, numărul noilor genuri muzicale este în continuă creștere, pentru a putea empatiza cu sentimentele și ideologia celui care ascultă. De foarte multe ori, muzica reprezintă o poartă de scăpare pentru foarte multi indivizi, un mod prin care ei se distanțează de viața cotidiană și își  găsesc confortul psihologic. În sine, muzica nu va duce niciodată la un comportament neadecvat din punct de vedere social. Acesta apare doar ca o consecință a unui mod de viață dezechilibrat și, de cele mai multe ori, muzica reprezintăacel punct ce reușește să le păstreze un comportament non-agresiv și să îi ajute să se integreze în societate, ca urmare a faptului că cineva le înțelege modul de a gândi și acțiunile lor. Muzica reușește să îndeplinească nevoia omului de apartenență la un grup social.

Argumentul 2: Promovarea ideilor de emancipare

În ultimii 5 ani, muzica a reprezentat un mijloc prin care artiștii să poată susține și să promoveze idei mult mai liberale, care să susțină drepturile unor grupuri discriminate în societate, cum ar fi comunitatea LGBT, cât și pentru a milita pentru egalitate din punct de vedere social și pentru diminuarea diferențelor dintre bărbați și femei. De exemplu, în melodia lui Hozier “Take me to Church”, se portretizează o relație între 2 persoane gay ca fiind un lucru ce contravine principiilor convenționale și lupta celor 2 indivizi pentru acceptare socială. Prin acest lucru crește capacitatea publicului tânăr de a avea o atitudine tolerantă față de ceilalți indivizi și să nu îi discrimineze pe criterii non-obiective, diminuând astfel segregarea socială.