Dacă ai o idee, o propunere sau o nelămurire, le așteptăm la:

România și-a ales campionii la dezbateri academice!

În perioada 24-30 August s-a desfășurat evenimentul-emblemă al Asociației Române de Dezbateri, Oratorie și Retorică (ARDOR), Forumul Național de Dezbateri ARDOR. Evenimentul, care a reunit 40 de echipe din toate colțurile țării, s-a desfășurat în premieră în totalitate online, ca soluție necesară pentru a proteja beneficiarii în contextul pandemiei SARS-COV-19. 

Aflat la cea de 26-a ediție, în mod tradițional forumul este organizat anual de către una din asociațiile de dezbateri membre ARDOR, dar anul acesta, date fiind condițiile deosebite, evenimentul a reprezentat o muncă excelentă de colaborare între toate organizațiile (ARDOR Muntenia, AES, ARGO, ACORD, ACDV și AGORA) și s-a bucurat de sprijinul Konrad-Adenauer Stiftung București.

După 7 runde preliminare și 3 runde eliminatorii, echipa Cantemir 2, formată Dora Szegedi, Bogdan Ungureanu (C.N. „Cantemir-Vodă”, București) și Valeriu Cărășel (C.N. ”Mihai Viteazul”, București) au câștigat campionatul după o finală formidabilă disputată cu echipa ARGO B, formată din Vlad Ionescu, Andrei Ștefan Oprișescu-Dulgheru și Oana-Andrada Nițu  (C.N. „Mihai Viteazu”, Ploiești). Îi felicităm și le urăm succes pe mai departe!

Totodată, într-o tradiție începută la Forumul Național de Dezbateri ARDOR, respectiv Turneul de Discurs Publică, la finalul unei finale cu 5 participanți din toate colțurile țării, s-a remarcat Beatrice Păun ca marea campioană a turneului. 

„Acum 25 de ani când au ajuns dezbaterile academice în România, nu cred că și-ar fi imaginat nimeni că vom putea avea un eveniment de asemenea anvergură exclusiv online. În vremuri de restriște cum sunt acestea, este important să nu ne oprim din inovat, din căutat soluții pentru a aduce oamenii împreună și de a le asigura o educație corespunzătoare. Gândirea critică, aflată la baza inovației și a problem-solving-ului, va fi atuul generațiilor următoare și aici la ARDOR suntem mândri că o putem stimula prin dezbateri și argumen”, spune Adrian Mălăieș-Popescu, managerul de proiect. 

Asociația Română de Dezbateri, Oratorie și Retorică (ARDOR) este una dintre cele mai relevante și mai dinamice organizații non-guvernamentale din domeniul educației din România. De peste 20 de ani promovăm dezbaterile ca instrument esențial în educația pentru democrație în școli și universități în România. Lucrăm cu mai bine de 250 de școli și universități și avem mai bine de 5000 de beneficiari în fiecare an. Suntem membri fondatori ai Coaliției pentru Educație și membri ai International Debate Education Association.

Proiect finațat de:

Partener strategic: