Testările antidrog în licee sunt justificate

Argumentul 1: Liceele sunt platforme foarte bune pentru adicţie
În primul rând, majoritatea oameniilor care consumă substanţe în licee o fac în necunostiinta de cauza. Şansele ca un elev de liceu să intealeaga pe deplin implicatile consumului de narcotice sunt foarte mici. În al doilea rând, în liceu există o cultura a teribilismului, implicit, foarte mulţi liceeni se vor apuca de narcotice doar pentru a se integra în grupul respectiv de colegi. În consecinţă, e foarte probabil să existe un număr foarte mare de elevi care vor consuma narcotice. Testările antidrog ne vor ajuta pe de o parte să îi detectăm şi ulterior să îi ajutăm pe aceştia, şi pe de altă parte să prevină consumul de substanţe prin frică care se va creea.

Argumentul 1: Consumul de substanţe narcotice în liceu nu este de fapt o problemă atât de mare
Într-un plan realist, trebuie să acceptăm ca majoritatea eleviilor de liceu consumă narcotice din teribilism care este pur şi simplu o fază. Deşi poate că foarte mulţi elevi, statistic, vor încerca narcotice în liceu, foarte puţini din ei chiar vor deveni dependeti ulterior sau măcar consumatori. Majoritatea elevilor de liceu nu se ating de substanţe foarte periculoase cum ar fi heroină, ci mai degrabă consumă droguri uşoare cum ar fi marijuana, subtante cu un grad de adicţie mult mai mic. În consecinţă, deoarece consumul de droguri în licee nu este defapt o problema deoarece nu duce la efecte negative semnificative ulterior, nu este legitim să aprobram o astfel de măsură invasiva.
Argumentul 2: Depistarea substanţelor le face mai mult rău
În România, cultura drogurilor este ca orice substanţă este esenţial heroină. Majoritatea părinţilor nu au o înţelegere a care este diferenţa dintre droguri uşoare şi grele, pentru ei toate sunt la fel. Deşi noi înţelegem ca un elev de liceu fumând nişte marijuana în liceu probabil nu îi va afecta viitorul într-un mod extraordinar de considerabil, părinţii nu ştiu asta. Mai mult, faptul ca şcoala i-ar informa de asta i-ar face să se simtă chiar ruşinaţi ca acum ‘’stie tot targul’’. Considerăm ca majoritatea părinţiilor ar avea o reacţie exacerbată la depsitarea substanţelor cum ar fi să îşi abuzeze copilul, să nu îl mai lase să iese etc. La sfârşitul zilei, credem ca din punctul asta de vedere, facem mai mult rău copilului şi educaţiei copilului decât dacă substanţa ar trece nedepistată.

Referințe