Dacă ai o idee, o propunere sau o nelămurire, le așteptăm la:

Contracepţia ar trebui susţinută de ţările dezvoltate

Argumentul 1: Beneficii la nivel de stat și populație

În primul rând, prim implementarea moțiunii creștem educația sexuală în țările țintă și, de asemenea, creștem și deschiderea populației, în sensul că ar fi diminuată acea timiditate care implică cererea unor sfaturi. Chiar dacă observăm că în țările dezvoltate natalitatea e pe minus, observăm și multe cazuri de sarcini nedorite (atât de multe încât s-a ajuns să se facă haz pe seama asta, vezi UŞA – reality show-uri precum „16 and pregnant” sau „Teen Mom”). Încercând să prevenim acest lucru, implementarea moțiunii ar fi o idee bună pentru educarea tinerilor (și nu numai) să se protejeze, astfel încât să diminuăm și rata avorturilor, și șansele ca, involuntar, un copil să se nască și să se simtă nedorit în familia sa.

Mai mult decât atât, promovând și susținând contracepția, încurajăm oamenii să se protejeze nu numai de sarcini nedorite, ci și de bolile cu transmitere sexuală, deci am putea diminua rata bolnavilor (de SIDA, de exemplu).

Știm cum există o problemă cu natalitatea în țările din lumea a 3-a (natalitate prea mare) și considerăm că, implementând moțiunea, putem să le oferim un exemplu celor din lumea a 3-a, arătându-le beneficiile contracepției, astfel vom face din aceste țări dezvoltate un model pentru țările din lumea a 3-a.

Argumentul 1: Afectăm o categorie mare de oameni

Implementarea moțiunii ar duce la afectarea unei mase întregi de oameni, și anume cei religioși. Considerăm că ar deveni un mare subiect de dispută printre oamenii religioși, dacă am susține contracepția în țările dezvoltate, considerăm că această categorie de oameni s-ar revolta, deoarece conceptul de contracepție este împotriva credinței lor. (vezi implicarea bisericii catolice în Africa împotriva campaniilor de contracepție)

Pe de altă parte, vedem cum natalitatea este scăzută în țările dezvoltate, iar în țările din lumea a 3-a este mult prea mare. Nu vedem cum țările dezvoltate ar avea o mai mare nevoie de această susținere a contracepției decât țările din lumea a 3-a, unde vedem oricum că avem probleme din acest punct de vedere (mulți bolnavi de SIDA, fac prea mulți copii etc.)

Referințe