Selectarea sexului copilului de către părinţi ar trebui interzisă

Argumentul 1: Selectarea de către părinţi al sexului copilului poate duce la dezechilibre sociale

Într-o lume care la nivel global are o proporţie aproximativ egală de bărbaţi şi femei o posibilitate ca aceasta ar putea duce la mari dezechilibre. Mulţi bărbaţi ar vrea ca primul lor copil să fie băiat, să-i ducă mai departe numele. Dacă toţi bărbaţii şi-ar îndeplini dorinţa am avea o lume populată doar de băieţi, mai ales în ţările în care femeile sunt complete supuse soţilor. Mai mult, dacă s-ar gândi apoi că preferă ca băiatul lor să aibă un frate şi nu o soră ca să se înţeleagă mai bine, am ajunge să avem familii doar cu bărbaţi. Un astfel de dezechilibru social între bărbaţi şi femei ar putea duce la grave consecinţe. Dacă ar fi să ne gândim la mişcarea feminină care a luat amploare datorită numărului mare de femei. Dacă preponderent ar fi bărbaţi pe glob atunci am putea să ajungem din nou la o decădere a femeii care va fi privită doar ca pe o mamă care creşte copii. Iar numărul tot mai scăzut de femei ar duce la conflicte între bărbaţii care ar dori totuşi să aibă o soţie şi copii. De aceea selectarea sexului copilului nu ar trebui lăsat pe mâna părinţilor întrucât ar duce la dezechilibre sociale.

Argumentul 2: Posibilitatea selectării sexului copilului de către părinţi poate duce la tensiuni familiale

E bine cunoscută situaţia în care soţul ar dori un băiat, iar mama o fată. Din fericire, astăzi acest fapt este stabilit biologic, însă dacă decizia ar aparţine paritilor atunci ar fi o mică problemă. Cineva ar trebui să cedeze şi probabil că nici unul nu ar vrea să o facă. În cazul acesta s-ar isca conflicte între cei doi soţi. Chiar dacă ar ajunge la un consens la un moment dat, situaţia se va repeta la al doilea copil. Atunci cel care a renunţat prima dată ar vrea să i se îndeplinească dorinţa. Însă acum intră în calcul şi dorinţa fratelui care deja poate e destul de mare încât să spună că vrea un frăţior sau o surioară. Astfel de decizii ar duce deci din nou la conflicte în cadrul familiei întrucât nu poate exista un criteriu după care să se poate lua o decizie corectă şi rezonabilă pentru toţi. Dacă unul din soţi renunţă şi nu va avea copilul pe care şi l-a dorit atunci nu-şi va iubi copilul la fel de mult şi la un moment dat se vor isca din nou certuri pe aceeaşi temă. În concluzie, din cauza conflictelor familiale ce s-ar isca, selectarea sexului copilului de către părinţi ar trebui interzisă.

Argumentul 1: Selectarea sexului copilului de către părinţi ar putea restabili echilibru între bărbaţi şi femei

Deşi pe Glob sunt aproximativ la fel de mult femei ca şi bărbaţi, femeile tind să fie mai multe. De ce? Din mai multe cauze cum ar fi alcoolul, ţigările care sunt preponderent folosite de bărbaţi. Astfel ei îşi reduc speranţa de viaţă lăsând balanţa femei/bărbaţi să încline spre partea feminină. Acest dezechilibru tinde să se agraveze şi să aibă efecte sociale. Femeile preiau tot mai mult rolurile bărbaţilor însă există un lucru care nu poate fi preluat. Pentru a forma familii normale care să dea naştere la copii încă mai este nevoie de un număr aproximativ egal de bărbaţi şi femei. O soluţie ar putea fi posibilitatea alegerii de către părinţi a sexului copilului. Astfel că în funcţie de număr de bărbaţi şi femei s-ar putea decide ce să se nască pentru a păstra echilibrul social. Un astfel de beneficiu social este demn de luat în considerare şi de aceea ar trebui permisă alegerea sexului copilului de către părinţi.

Argumentul 2: Posibilitatea selectării sexului copilului duce la satisfacerea părinţilor

Sunt părinţi care şi-au dorit foarte mult să aibă un băiat, dar care au avut numai fete. O astfel de posibilitatea ar însemna că ar avea în sfârşit copilul pe care şi l-au dorit atât de mult. Un copil iubit înseamnă un copil care se poate dezvolta normal, care primeşte toată atenţia şi grija părinţilor devenind un om cât mai bun. Ar scădea şansele ca un tată să-şi bată fiica pentru că ar fi dorit un băiat sau să existe tensiuni în familie pentru nu au avut copilul pe care şi l-au dorit sau moştenitorul necesar. Posibilitatea selectării sexului copilului ar însemna pentru părinţi îndeplinirea unei dorinţe şi ar fi în avantjul copilului să trăiască într-o astfel de familie care l-a dorit atât de mult. Având în vedere faptul că posibilitarea selectării sexului copilului de către părinţi ar duce la satisfacerea celor din urmă şi mai mult la creşterea copilului într-un mediu iubitor în care să se poate dezvolta armonios aceasta nu ar trebui interzisă.

Referințe

http://www.cbsnews.com/stories/2004/04/13/60II/main611618.shtml

http://www.childbirth.org/articles/sex.html

http://www.conceiveonline.com/index.php?option=com_content&task=view&id=160&Itemid=137

http://www.iubire.md/ro/interactiv/17