Dacă ai o idee, o propunere sau o nelămurire, le așteptăm la:

ARDOR este prima organizație non-profit al cărui trainer certificat să livreze „Situational Leadership II” în ONG-uri a susținut un curs

Pe 24 și 25 iunie membri ai ARDOR și ai asociațiilor regionale s-au reunit pentru a participa la un training destinat eficientizării activităților din fiecare dintre acestea.

Membri ai ARDOR Muntenia, ARDOR Banat, AES, ARGO și ACORD au învățat împreună – pe parcursul a 15 ore intense – bazele unuia dintre cele mai cunoscute și mai utilizate modele de leadership din lume: Situational Leadership II. Cursul a fost livrat de către Nae Șovăială (coordonator de training ARDOR) care a primit certificarea din partea Human Invest și care a devenit, cu această ocazie, primul trainer dintr-o organizație non-profit care a livrat în România pentru organizații neguvernamentale. El ne-a povestit, în câteva fraze, cum s-a simțit „din fața clasei” acest seminar:

Dacă intrai la mine în sufragerie în zilele precursoare weekendului de 24-25 iunie ai fi văzut toți pereții tapetați cu foi de flipchart cu diagrame obscure, post-it-uri de diverse culori și pagini întregi de liste lipite cu Blue Tack. Sigur, le-ai fi putut vedea dacă reușeai cumva să treci de capcana (dinadins) întinsă de zeci de markere și highlightere plus câteva baterii de la presentere.

În weekend am ținut cel mai intens curs din viața mea. Tot în weekend am avut șansa (pentru prima dată în 5-6 ani) să aplic dictonul pe care îl tot repet cursanților mei: e ok să ai fluturași în stomac. Ce e important e să îi înveți să zboare în formație ca să direcționeze oamenii din sală. Simt că am crescut în urma acestui training și sunt tare mândru că am reușit să împărtășesc cunoștințele astea cu oamenii minunați care fac debate-ul să crească în România. Sper și că i-am făcut mândri pe Emi, Vio, Iulian, Ștefan și Rareș care m-au pus pe drumul acesta.

A fost o provocare tare faină și îmi doresc din suflet ca toți participanții să se transforme în multiplicatori ai sistemului de Leadership Situațional. Nu doar organizațiile regionale ar avea de câștigat, dar și fiecare debater în parte.

Impresiile participanților par să spună același lucru: că metoda este una pe cât de utilă pe atât de necesară în fiecare dintre organizațiile în care ei activează.

Theodora Simion, membru în departamentul logistic al ARDOR Muntenia, ne-a împărtășit că:

Weekend-ul acesta mi-a oferit oportunitatea de a învăța foarte multe despre mine cu ajutorul unor noțiuni extraordinar de utile. Într-o perioadă relativ scurtă de timp am accesat multe concepte care vor îmbunătăți considerabil multe dintre relațiile sau discuțiile profesionale pe care le voi avea. Trainingul a fost presărat, pe alocuri, și cu momente distractive însă caracteristica sa principală e că a fost foarte, foarte folositor.

Situational Leadership_cursanti

Adina Ionescu, și ea membră ARDOR Muntenia a mai completat:

Lucrul pe care l-am realizat la training este necesitatea flexibilității atunci când vine vorba de orice comunicare în grup. Participarea m-a făcut să realizez că înainte dădeam sfaturi sau ajutam raportându-mă strict la perspectiva mea, fără să mă gândesc dacă persoana cealaltă ar avea nevoie de ceva diferit din partea mea. Lucrurile s-ar îmbunătăți considerabil în toate organizațiile în momentul în care am reuși să ne ascultăm mai mult și am oferi ceea ce alții au nevoie din partea noastră, fără să decidem pentru ei.

Seminarul face parte din programul finanțat de Romanian American Foundation cu scopul de a crește capacitatea organizațională a asociațiilor noastre regionale și care va avea, la final, un total de 6 module ce vor acoperi nevoile noastre în acest sens.

Emanuel Beteringhe, Președintele Executiv ARDOR a confirmat următoarele:

Suntem una dintre puținele asociații neguvernamentale din România care lucrează cu instrumente de learning&development profesioniste. Îi felicit pe cursanții din weekend pentru intenția lor de îmbunătățire personală continuă și pentru că le pasă despre cum își fac treaba în a conduce asociațiile regionale (sau a contribui la bunul mers al acestora). 

Situational Leadership_diplome

Mulțumim partenerilor noștri:
Human Invest – care ne-au certificat și ne-au făcut cadou și materialele de curs
Romanian-American Foundation – care au acoperit costurile asociate participării colegilor
Roma Education Fund Romania – care ne-au găzduit
Mai multe fotografii pot fi accesate aici.