Delegația României la WUDC Madrid 2023

 

Anul acesta la WUDC, campionatul mondial de debate, Romania a fost reprezentată de o delegație formată din două echipe și un arbitru, Ana Coman/Valeriu Cărășel, Theodora Simion/Dragoș Sassu respectiv Diana Boca. Ei au obținut rezultate remarcabile la cel mai mare turneu de dezbateri mondial, desfășurat în limba engleză, cu echipe reprezentând universități din întreaga lume (Oxford, Cambridge, Princeton, samd). 

Numărul de participanți la WUDC Madrid anul acesta a fost de aproximativ 900, împreună provenind din 80 de naționalități diferite. Tineri de la cele mai prestigioase universități din întreaga lume au concurat pentru titlul mondial. Ana și Valeriu au făcut break-ul open pe locul 10 și au rămas în competiție până în optimi, Valeriu a obținut locul 3 în topul EFL (English as a Foreign Language) iar Ana locul 3 în finala de Public Speaking.  

Suntem tare mândri să fim martori la felul în care eforturile se îmbină cu talentul în realizările delegației reprezentante a României. Iar cât despre succesul echipei pe care o fac Ana și Valeriu, rezultatul lor remarcabil la mondiale are în spate și alte victorii. Iată frumosul parcurs recent al aceleiași echipe:

  • calificare Semifinale Open Oxford IV (Valeriu top 10 ESL)
  • calificare Sferturi Open Cambridge IV 
  • calificare Semifinale Open Belgrad 
  • calificare Finala Open Sofia (Ana, Valeriu top 10 ESL)