Echipa României la World Schools Debate Championships 2022

World Schools Debate Championships (WDSC) este cea mai cunoscută și prestigioasă competiție internațională de dezbateri pentru elevi de liceu (14-19 ani), în limba engleză. În fiecare an, o singură echipă reprezentantă a fiecăreia dintre țările participante se luptă – nu în săbii, ci în argumente – pentru titlul de ‘campioană mondială’ la dezbateri.

Din 2006, ARDOR are responsabilitatea și onoarea de a selecta, antrena și susține echipa României. De 18 ani, 5 din cei mai curajoși și dedicați debateri din țară reprezintă România la World Schools Debate Championships. 

La ediția din acest an a WSDC, care se va desfășura între 7-18 August, vor participa 68 de echipe

După luni de antrenamente intense, Team Romania își începe astăzi participarea la World Schools Debate Championship 2022

În următoarele 11 zile, 68 de echipe de peste tot din lume se vor lupta – nu în săbii, ci în argumente – pentru titlul de ‘Campioană Mondială la Dezbateri’. 

Anul trecut, Team Romania a obținut cea mai bună performanță din 19 ani de participare la WSDC: calificarea până în sferturile de finală și locul 1 la categoria English as Foreign Language. 

În acest an, Team Romania este reprezentată de: 

  • Arina Dumitru – Colegiul Național Mihai Viteazul Ploiești
  • Daria Iordache – Colegiul Național Sfântul Sava București
  • Irina Chicus – Colegiul Național Gheorghe Lazăr București
  • Irina Modoi – Colegiul Național Emil Racoviță Cluj

 

Toate acestea nu s-ar fi putut realiza fără efortul constant și dedicarea echipei de antrenori, formată din Șerban Pitic (Antrenor Principal) și Andrei Olaru, Catalin Panțiru, Diana Diaconescu, Ioana Maxineanu, Matei Lupchian, Miruna Cozianu, Ștefan Matei, Teodor Grama și Victor Băjan. 

 

Le urăm mult succes!