Dacă ai o idee, o propunere sau o nelămurire, le așteptăm la:

Educaţia sexuală în şcoli ar trebui introdusă din clasele primare

Argumentul 1: Educaţia sexuală este un subiect de interes pentru toate vârstele
De cele mai multe ori, educaţia sexuală acoperă un domeniu de interes pentru toate vârstele. Copii încep de la o vârstă fragedă să îşi descopere sexualitatea, astfel încât este nevoie de o materie care să acopere acest aspect. Foarte multe din problemele privind activitatea sexuală sunt datorate unei educaţii slabe, care de cele mai multe ori se produce prin informarea de pe internet sau alte mijloace care nu sunt total credibile. Astfel, dacă educaţia sexuală nu este începută din clasele primare, copiii deja îşi asigură pe cont propriu anumite cunoştinţe eronate, iar educaţia sexuală primită ulterior nu mai este la fel de valoroasă.
Argumentul 2: De-tabuizarea sexului
În foarte multe societăţi sexul este văzut ca un lucru ruşinos iar copiii sunt de prea puţine ori educaţi spre a evita riscurile asociate acestei activităţi. Astfel, dacă educaţia sexuală ar fi introdusă în cadrul orelor din învăţământul gimnazial, atât copiii cât şi părinţii acestora vor realiza importanţa practicării sexului în condiţii sigure, în momentul prielnic pentru adolescent. Astfel, idee de tabu care înconjoară sexul va disoarea treptat.

Argumentul 1: Vârsta mult prea fragedă
Copiii din învăţământul primar au între 7 şi 12 ani. Astfel, aceştia sunt încă copii care nu au atins vârsta adolescenţei. Prin educaţia sexuală aceştia devin fascinaţi de o activitate care nu este potrivită vârstei lor. Mai mult, datorită faptului că nu sunt încă perfect dezvoltaţi, aceştia nu vor reţine informaţiile până în momentul în care acestea le vor fi utile, ci doar le vor auzi far aş ale aplice. Astfel, educaţi asexuală în învăţământul primar nu este numai inutilă, dar creează şi o anumită fascinaţie pentru o activitate care nu este potrivită vârstei.
Argumentul 2: Conflicte
Mulţi părinţi nu sunt de acord cu educaţia sexuală. Dacă o introducem în şcoli de l ao vârstă deja fragedă, ne asumăm un anumit conflict între şcoli şi părinţi, care se open acestei măsuri. În primul rând, părinţii ar trebui să aibă dreptul să controleze ce învăţa propriul copil iar în al doilea rând, o astfel de măsură va face mai mult rău decât bine, determinând părinţii să fie mult mai duri cu propriul copil când vine vorba de subiecte tabu, ca cel al sexului.

Referințe