Dacă ai o idee, o propunere sau o nelămurire, le așteptăm la:

Informare suspendare activități și evenimente de dezbateri academice

Pentru toți instructorii și debaterii care fac parte din comunitatea ARDOR, transmitem următoarele:
În contextul situației actuale, a epidemiei de Corona/Covid19 și a școlilor închise, vă informăm că la nivelul Consiliului Director ARDOR am luat următoarele decizii:
  • Evenimentele de dezbateri (competiții, tabere etc) vor fi suspendate pe termen nedeterminat (același regim ca evenimentele școlare sportive și competițiile similare ale Ministerului Educației). ⛔️
  • Ședințele cluburilor de dezbateri sunt suspendate până pe data de 22 martie, cu posibilitatea de a prelungi această perioadă de suspendare, în funcție de evoluția situației răspândirii de Corona. ⛔️
De ce facem (și noi) aceste lucruri?
▶️ Pentru că siguranța individuală a debaterilor, instructorilor, arbitrilor, voluntarilor etc și a familiilor lor este prioritară pentru noi.
▶️ Pentru că este important ca noi să contribuim la încetinirea răspândirii virusului, astfel încât cei mai vulnerabili dintre noi să poată primi îngrijirile de care au/vor avea nevoie.
Pentru claritate: sunt suspendate ședințele/întâlnirile de club, competițiile, evenimentele de formare și toate activitățile care presupun deplasarea clubului, contact fizic sau întrunirea a mai multor persoane, indiferent dacă acestea ar fi urmat să se desfășoare în afara incintei școlare.
Rugăm toți debaterii, instructorii și în mod special pe coordonatorii de club să trateze această situație cu maximă seriozitate și să respecte această decizie ARDOR în litera și spiritul ei. Nu este cazul de panică, ci doar de precauție, informare chibzuită (cu surse) și îndemnăm la o atitudine proactivă. Apreciem în mod deosebit pasiunea și dorința de a face dezbateri, dar în această perioadă dificilă, întâlnirile și evenimentele reprezintă un risc la nivel personal, familial și comunitar. În astfel de situații, nu există exces de precauție și, din păcate, avem deja exemple deosebit de grave a ce poate însemna lipsa de precauție și acțiune, la nivelul unei țări.
Probabil urmează o perioadă mai lungă în care nu se vor mai ține evenimente sau ședințe de club. Încercăm să găsim și să oferim soluții sigure pentru ca activitatea de dezbateri să continue, în mediul online/digital. Credem că activitatea de dezbateri poate (și chiar ar trebui) să continue și, având în vedere că tinerii o să rămână fără activitate zilnică la școală/facultate, este cu atât mai important să le punem la dispoziție activități educaționale incitante (de la distanță). Vom reveni cu recomandări și sugestii în acest sens.
Vom monitoriza cu atenție situația și vom reveni cu noi informații, atunci când se impun.
Vă urăm multă baftă în această perioadă și vă suntem alături, în spirit și în online.
Echipa ARDOR
București, 10 martie 2020

NEWSLETTER abonează-te

Primește newsletterul nostru