Dacă ai o idee, o propunere sau o nelămurire, le așteptăm la:

PROFIL DE VOLUNTAR: echipa de organizare a „Taberei de leadership” 2017

Orice proiect are o componentă care nu este întotdeauna în lumina reflectoarelor și anume: echipa de organizare și voluntarii care o ajută.
Deoarece „Tabăra de leadership pentru instructori și profesori de dezbateri„ a beneficiat de o echipă de voluntari formată din câțiva membri implicați ai comunității de debate, ne-am folosit de acest prilej și i-am luat la întrebări. Acest material face parte din seria ce poartă titlul PROFILE, o secțiune a website-ului nostru ce își propune să le ofere posibilitatea celor care ajută într-un fel sau altul la răspândirea debate-ului bine făcut să împărtășească o părticică din povestea lor cu noi. Voluntarii noștri au acceptat provocarea de a ne împărtăși ce părere au ei despre voluntariat în general, ce au învățat nou din implicarea în organizarea Taberei și cum cred ei că va schimba acest proiect lumea dezbaterilor.

PROFIL DE VOLUNTAR: CĂTĂLINA

„Când am intrat în dezbateri am făcut-o pentru a mă ajuta să mă dezvolt, atât din punct de vedere al cunoștințelor cât și al exprimării, însă curând a ajuns să îmi placă și comunitatea și să îmi doresc să particip la cât mai multe competiții. Următorul pas mi s-a părut că ar fi să ajut la organizarea unor astfel de evenimente, pentru a putea da ceva înapoi comunității, dar și pentru a învăța cum iau naștere astfel de momente.”

PROFIL DE VOLUNTAR: ALEXANDRU

„În spatele oricărei competiții există o echipă de organizare bine pusă la punct, care lucrează din greu ca evenimentul să existe și să fie pe placul participanților. Când am realizat acest lucru, mi-am dat seama cu adevărat că acest fenomen al dezbaterilor se bazează exclusiv pe voluntariat și pe bunătatea oamenilor de a da mai departe comunității care i-a crescut.
Motivația mea de a face voluntariat vine din încrederea și entuziasmul pe care le am față de această comunitate imensă din care fac parte cu bucurie și speranța că voi putea compensa pentru timpul minunat petrecut la competiții și calitățile pe care le-am deprins în urma practicării acestei activități.”

PROFIL DE VOLUNTAR: THEODORA

„Cred că această tabără este extrem de relevantă pentru comunitatea de dezbateri deoarece în primul rând, crește calitatea trainingurilor și a pregătirii viitorilor și actualilor instructorilor. Acest eveniment încearcă să includă profesorii în așa fel încât să creștem cât mai mult și numărul de debateri pe care îi vom avea de la an la an. Mi se pare foarte important să menționez că această tabără face mai mult decât partea de debate: include și adresează și problematica administrării de club și a debaterilor. Exista, în trecut, o discrepanță între cum tratau profesorii și cum tratau studenții debaterii și cred că astfel de evenimente ajută la o uniformizare între stilurile celor două categorii.”

PROFIL DE VOLUNTAR: MIHAI

„Eu unul chiar m-am și distrat la Tabără. Cu siguranță amintirea cea mai amuzantă de la acest eveniment este cea în care mă plimbam pe tot coridorul cu un scaun cu roți și parcă aș fi fost ceva mașină de raliuri. Înainte, ca să pot avea un traseu mai lung, am făcut puțină curățenie în camera de lucru a voluntarilor. A fost distractiv, cred că oricine mai are nevoie din când în când de o plimbare cu scaunele cu rotile pe un hol lung și pustiu, acompaniat de niște muzică în căști.”

PROFIL DE VOLUNTAR: ȘTEFAN

„În escapadele la Metro, în timp ce cumpăram ceea ce mai era necesar pentru coffee break, am reușit să învăț cum să gestionez spațiul alocat produselor, făcând mai degrabă un adevărat joc de Tetris din căruciorul de cumpărături, lucru ce m-a ajutat să-mi cresc eficiența și să îndes cât mai multe lucruri deodată într-un spațiu limitat.”

PROFIL DE VOLUNTAR: COSMINA

„În principiu cred că a fost o experiență extrem de faină ca voluntar, chiar dacă eram ocupați să cărăm lucruri la coffee break-uri și la mesele principale. Au fost momente extrem de plăcute când am reușit să vorbesc cu profesorii, să înțeleg experiența lor în cadrul învățământului și să am o perspectivă mai largă a ceea ce înseamnă sistemul educațional. Chiar și instructorii erau super prietenoși cu noi (*big shout out to Nae care ne-a arătat joculețe super*). Experiența asta ca voluntar a fost super fun tocmai pentru că toată lumea voia să învețe lucruri noi și să arate lucrurile noi pe care le-a învățat, iar asta a contribuit la o atmosferă foarte plăcută și relxantă.”


ImpreunacuLIDL
Materialul a fost realizat în cadrul evenimentului „Tabăra de leadership pentru instructori și profesori de dezbateri” organizat de ARDOR în luna iulie 2017.
adina ionescuAutoarea materialului este Adina Ionescu: membru ARDOR Muntenia și studentă la Școala Națională de Științe Politice, secția Publicitate. Adina se descrie astfel: Curioasă cu normă întreagă, punctuală şi puţin OCD-istă în ceea ce priveşte termenele de predare. Îmi place să discut despre filozofie când gătesc şi sunt pasionată de sociologie.