Media este cea mai eficientă armă a vestului

Argumentul 1: Raza de acţiune

Puterea publicaţilor şi transmisiunilor media este de multe ori subestimată. Prin simplul fapt că o informaţie poate ajunge, în câteva secunde, la miliarde de oameni din jurul lumii, putem considera aceasta un factor important în orice domeniu.

Atâta timp cât puterile vestice duc mai mult un război de propagandă momentan cu regimele opresive din Orientul Mijlociu şi Rusia, pentru a câştiga opinia publică, media rămâne cea mai puternică armă. Pentru că are capacitatea de a câştiga cel mai important factor în politica internaţională curentă: opinia publică

Argumentul 2: Manipulare

Un alt factor important în momentul în care vorbim de jocul puterilor internaţional este manipularea. Tot ce înseamnă media vestică este atent controlat. Scandalul şi ineditul joacă un rol de manipulare în ziua de azi, lumea fiind atrasă de ştiri de interes şi fiind influenţaţi în mod inconştient de modul de prezentare al acestora.

Argumentul 1: Astăzi, media vestică este mai degrabă o denaturare a realităţii decât o relatare corectă.

De aceea nu putem să o vedem ca o armă eficientă, aceasta nefiind o sursă credibilă. Iar o sursă ce nu este credibilă este mai degrabă un dezavantaj în lupta pentru opinia publică

Argumentul 2: Media este un agent corupt.

De când media a devenit liberă şi necontrolată activ de autorităţi, toţi creatorii şi-au exprimat libertatea de a scrie despre ce vor, în ce mod vor. Acest fapt nu este în sine o problemă, având în vedere că tindem la un regim cât mai democratic posibil. Însă nu putem vedea media ca o armă a vestului în momentul în care ne asumăm că acest agent liber poate face ce vrea. Pentru că în momentul în care un respectiv agent este influent, apare şansa de a fi manipulat de anumite beneficii de natură materială, să relateze într-un mod propice pentru un anumit terţ. Astfel, nu vedem cum vreo aoutoritate statală într-un stat democratic poate beneficia 100% de media ca armă de propagandă.