Medicamentele pentru SIDA ar trebui sa fie gratuite si disponibile pentru oricine

Argumentul 1:Facem un bine populației

Știm cu toții că medicația pentru SIDA are un preț destul de crescut și, de asemenea, știm cu toții că avem toată problema din lumea a treia (foarte mulți bolnavi de SIDA), și cum aceștia n-au bani nici măcar să ducă un trai decent, evident că nu își permit să-și cumpere medicamentele respective. Pe lângă ei, există oameni bolnavi de SIDA peste tot, doar că nu într-un număr atât de mare.

Prin implementarea moțiunii am face un bine tuturor bolnavilor, dar și familiei lor, și nici nu ar fi un deficit atât de mare de bani la nivel de companii de medicamente, acestea producând și alte tipuri de medicamente, nu numai pe cele pentru SIDA.

Argumentul 1:Gratuitatea medicamentelor pentru SIDA ar aduce complicații la nivel de buget

Medicamentele pentru SIDA costă foarte mult și prezintă un consum foarte mare la nivel mondial. Dacă le-am face gratuite, nu am face decât să diminuăm foarte mult bugetul companiilor care le produc, prin simplul fapt că acestea își sustrag o mare parte din profit din respectivele medicamente. De asemenea, nu considerăm că este corect pentru companiile producătoare de medicamente (pentru SIDA și nu numai) să plătească din propriul buget doar pentru că în lumea a treia există o mare problemă cu voința cetățenilor (serios, e mult mai ieftin și convenabil să-ți cumperi prezervative – în momentul în care ești conștient de risc – decât medicație pentru SIDA).