Dacă ai o idee, o propunere sau o nelămurire, le așteptăm la:

Standardele de admitere la Universitate ar trebui ridicate semnificativ

Argumentul 1: Probema în status quo este ca standardele de intrare la facultate sunt mult prea scăzute iar asta duce la un surplus de absolvenţi.

Din cauza aceasta, valoarea unei licenţe pentru angajator scade considerabil, deoarece toată lumea are una. Facultatea este menită să ofere pieţii de muncă un grad mai mare de specializare, însă într-un final, prin acesta inflaţie de licenţe, face procesul de angajare şi selecţie mai greu pentru toată lumea.
Argumentul 2: Deoarece procesul de admitere este atât de facil, foarte mulţi studenţi ce nu au interes legitim în domeniul respectiv vor aplică la facultate.

Acest lucru este problematic din mai multe puncte de vedere: În primul rând, pentru ca scade nivelul facultăţii, având în vedere ca aceşti studenţi vor trebui să interacţioneze cu ceilalţi studenţi în cadrul seminarelor etc. În al doilea rând, deoarece aceşti studenţi sunt o povară pentru bugetul de stat, dar mai mult, pentru ca dacă nu ar fi la facultate, (probabil) şi-ar găsi un loc de muncă şi deci ar contribui positiv la economia ţării

Argumentul 1: Scopul învăţământului superior nu este exclusiv menit să ofere locuri de muncă pentru industrie, ci mai degrabă poate fi văzut ca şi un scop în sine deoarece serveşte ca o platformă extraordinară de dezvoltare personală şi networking pentru oamenii ce beneficiază de ea. Indiferent de cât de pasionat este un student sau dacă îşi va găsi sau nu un loc de muncă după facultate, faptul ca a avut oportunitatea să fie familiarizat cu anumite concepte sau a dobândit anumite abilitiati este un beneficiu intrinsec.

Referințe