Dacă ai o idee, o propunere sau o nelămurire, le așteptăm la:

Uniformele ar trebui reintroduse

Argumentul 1: Uniformele uniformizează clasa socială
Problema cu a lăsa copii să vină îmbrăcaţi cum vor ei este ca prin cum te îmbraci arăţi foarte multe despre identiatea ta, incluzând fundalul social şi aşa mai departe. Credem ca din acest punct de vedere, s-ar crea un stigmat asupra eleviilor care nu îşi permit să aibă haine ‘’de firma’’. Dacă toţii copii ar purta uniforme, copii din medii dezavantajate nu ar trebui să se mai înfrunte cu acest stigmat.
Argumentul 2: Uniformele fac elevii mai uşor de identificat
Dacă toţi elevii ar purta uniforme, ar fi foarte simplu să îţi dai seama ca sunt elevi. Astfel, e mult mai greu pentru un elev să chiulească sau să facă alte astfel de activităţi deoarece oricine îl vede în afara şcolii între anumite ore îşi va putea da seama cu uşurinţă ca ceva este în neregulă. Mai mult decât atât, un sistem în care fiecare scoal ar avea o uniformă specifică ar oferi posibilitatea de a identifica mai uşor indivizii în caz de probleme.

Argumentul 1: Uniformele limitează posibilitatea elevilor de expresie şi asociere
Trebuie să înţelegem ca modul în care ne îmbrăcăm reprezintă într-o foarte mare măsură identitatea noastră. Credem ca este foarte important pentru dezvoltarea oricărui tânăr să aibă posibilitatea de a se exprima liber, dar mai mult decât atât, exprimarea prin hainele pe care le porţi au şi un rol de asociere. Credem ca a purta un anumit tip de haine, spre exemplu, un tricou cu o trupă, semnalează celor din jurul tău ceva despre preferinţele tale. Astfel, oamenii cu preferinţe similiare se pot localiza în mod mai eficient ducând la o mai mare comunicare între elevi.

Referințe