Dacă ai o idee, o propunere sau o nelămurire, le așteptăm la:

Legalizarea eutanasiei e justificată

De zeci de ani, oameni încearcă să obţină dreptul eutanasiei umane pentru a-şi ajuta semenii împinşi de disperare şi de dureri groaznice care recurg la metode de sinucidere, să se elibereze dacă aceasta este dorinţa lor şi este exprimate în timpul în care aceştia sunt în deplinătatea facultăţilor mintale, sau dacă medicii specialişti consideră ca aceştia nu mai au absolut nicio şansă de a-şi reveni şi ca moartea lor este iminentă.

Privind cazul oamenilor cu cancer în metastaze spre exemplu, care devin legume incapabile să comunice şi să gândească, acestea reprezenand doar o povară imensă pentru familie, medicii nu le mai oferă nicio şansă şi le administrează morfină pentru a le mai alina suferinţa. În astfel de cazuri, guvernul consideră ca eutanasierea este o metodă care ar aduce un beneficiu, ci nu un detriment societăţii.

Pentru a înţelege modul în care aceşti oameni vor fi să nu eutanasiaţi, trebuie să vedem despre ce fel de persoane este vorba: persoane extrem de bătrâne care nu au controlul asupra corpului lor şi persoane cu boli incurabile în faze terminale al căror creier, de asemenea, este afectat de către boli. Punem întrebarea acum, este un astfel de om capabil să ia o decizie legată de existenţa sa? Nu. Are familia dreptul să stabilească dacă un membru bătrân de care vor să se descotorosească ar trebui să moară? Nu. Are un medic dreptul de a decide dacă un pcient merită să mai trăiască sau nu? Nu.

Referințe