Dacă ai o idee, o propunere sau o nelămurire, le așteptăm la:

#TraiascaOrganizatiaVecinului – Cui redirecționează echipa ARDOR cei 2%?

Inspirați de inițiativa #TraiascaCapraVecinului și convinși de faptul că societatea civilă e mai puternică pentru că tragem cu toții la aceeași căruță, anul acesta ne-am hotărât să facem lucrurile puțin diferit. 
Zilele trecute tot biroul ARDOR s-a strâns în jurul unei mese pline de formulare de redirecționare a 2% din impozit și a prezentat activitatea și inițiativele unor ONG-uri. Fiecare dintre membrii echipei a ales să „pitch”-uiască o organizație pe care o admiră și despre care crede că aduce o contribuție în domeniul educației. Toate alegerile au fost făcute având în minte un numitor comun: acela ca activitățile sau programele organizației alese să fie, într-un fel sau altul, adiacente ca scop cu activitatea și viziunea ARDOR.

Iată alegerile membrilor echipei ARDOR și motivele lor:

Emanuel Beteringhe – președintele executiv ARDOR
„Suntem prieteni și parteneri cu Fundația Noi Orizonturi de multă vreme. Îmi plac proiectele lor, energia oamenilor care sunt sau au fost în organizație, contribuția pe care o aduc la educație. Mi se pare ca dezbaterile și service learning merg mână-în-mână spre a-i ajuta pe tinerii din România să devină cetățenii unei Românii a viitorului cu comunități democratice, diverse, care colaborează și trăiesc frumos împreună.”

Ioana Bloju – ofițer financiar
„Am ales să direcționez 2% , anul acesta, către Centrul de Teatru Educațional Replika deoarece consider că proiectele lor culturale pot aduce un aport important în procesul de conștientizare a spațiului civic, politic și nu numai. Personal, cred că o punere în scenă a realității așa cum este ea privită și înțeleasă de o anumită comunitate oferă spectatorilor ocazia de a reflecta, poate chiar a rezona, cu trăirile/emoțiile personajelor.
Consider că avem nevoie de astfel de proiecte ce ne pot ajuta să ieșim din propria minte, din propriile experiențe oferindu-ne, cu ajutorul teatrului, un alt unghi din care putem observa și rumina asupra lor.”

Nae Șovăială – director de training
„Donez 2% către Teach for Romania fiindcă ei creează schimbări relevante în societatea noastră, însă mai ales pentru că ei cresc genul de profesori către care eu aspir.”

Denisa Lupu – ofițer administrativ și coordonator curs acreditat SIPDODOR
„Am ales să redirecționez 2% din impozit Centrului Replika pentru că apreciez ceea ce fac ei pentru a veni în sprijinul comunității, și tot efortul depus pentru realizarea obiectivelor lor prin educație. Cred că fiecare din noi are capacitatea de a ajuta, într-un fel sau altul, pe cineva, așa că dacă tot îți stă în putere, de ce să nu faci rai din ce ai?”

Augustina Vasile – coordonator Relații Publice
„Dragostea mea pentru proiectele culturale e veche. Dragostea pentru educație e ceva mai proaspătă. Pentru prima dată când le-am văzut combinate a fost în proiectele echipei Centrului Educațional Replika. Și am înțeles că se poate. Se poate să educi oameni pentru teatru, dar și să educi oameni prin teatru. Pentru că eu cred cu tărie că ne este mai ușor, uneori, să înțelegem și să învățăm când vedem ce e în noi oglindit în alții și pentru că asta fac cei de la Replika, cei 2% ai mei se duc către ei.”

Colegi de birou cu echipa ARDOR național sunt și doi membri ai ARDOR Muntenia, care s-au alăturat campaniei:

Adrian Mălăieș-Popescu – director executiv ARDOR Muntenia
„Am ales să donez pentru Organizația Umanitară Concordia pentru că simt că ei au impact acolo unde contează – în viețile oamenilor care au nevoie. Simt că am avut o viață privilegiată, mai ales pentru că am ajuns astăzi să lucrez exclusiv cu pasiunea mea, dezbaterile academice, și îmi doresc foarte mult ca oamenii care nu au fost privilegiați ca mine să aibă o șansă în viață să-și descopere pasiunile și să le urmeze.”

Radu Țigănaș – project manager ARDOR Muntenia
Funky Citizens, asa cum singuri o spun, luptă cu/împotriva apatiei civice. Din punctul meu de vedere, cred că acesta este unul dintre cele mai importante fronturi pe care trebuie luptat. Și cum apreciez în mod special inițiativa lor Factual.ro, am ales Cetățenii Funky pentru ai mei 2% cenți.”

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Dacă noi nu te-am inspirat, aruncă un ochi și pe inițiativa celor de la Fundația Comunitară București care anul acesta ne spun: „nu strângem formulare pentru noi, ci îți recomandăm câteva proiecte necesare în #comunitate.”

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Nu îți face griji, primim și formulare de redirecționare a 2% din impozit pentru noi. Poți descărca formularul precompletat cu datele ARDOR de pe website-ul nostru de aici sau îl poți completa online pe platforma Redirectioneaza.ro aici.